Personeelslog

Leest u al af?

In haar weblog over internet schrijft Marie-Jose Klaver over het 'afluisteren' van mail, aflezen dus eigenlijk. De NRC-journalist wijst op een onderzoek van Forrester. Volgens dit Amerikaans onderzoek onder bijna 300 bedrijven met meer dan 1.000 werknemers heeft eenderde van hen personeel in dienst dat alle uitgaande mail van het bedrijf leest. Deze aflees-medewerkers scannen de mail op onder meer het lekken van bedrijfsgeheimen en het naar buiten brengen van geheime financiële informatie over de onderneming. Veel bedrijven gebruiken bovendien speciale software die nagaat of medewerkers in hun mail beledigende woorden gebruiken. De reden hiervoor is dat Amerikaanse bedrijven steeds vaker een rechtszaak aan hun broek krijgen vanwege de inhoud van de mail die hun medewerkers verzenden. See you in court.

In haar weblog over internet schrijft Marie-Jose Klaver over het 'afluisteren' van mail, aflezen dus eigenlijk.
De NRC-journalist wijst op een onderzoek van Forrester. Volgens dit Amerikaans onderzoek onder bijna 300 bedrijven met meer dan 1.000 werknemers heeft eenderde van hen personeel in dienst dat alle uitgaande mail van het bedrijf leest. Deze aflees-medewerkers scannen de mail op onder meer het lekken van bedrijfsgeheimen en het naar buiten brengen van geheime financiële informatie over de onderneming.

Veel bedrijven gebruiken bovendien speciale software die nagaat of medewerkers in hun mail beledigende woorden gebruiken. De reden hiervoor is dat Amerikaanse bedrijven steeds vaker een rechtszaak aan hun broek krijgen vanwege de inhoud van de mail die hun medewerkers verzenden. See you in court.