Personeelslog

LinkedIn-groepen komen tot leven

Met de toenemende concurrentie tussen online netwerken, heeft LinkedIn zijn groepen nieuw leven ingeblazen. Op deze manier wordt het voor professionals aantrekkelijker om de netwerksite regelmatig te bezoeken. LinkedIn, de netwerksite voor professionals, bood al enige tijd de mogelijkheid om groepen te vormen. Tot vorige week bestond een groep uit niet meer dan een verzameling van profielen. Via een groepslidmaatschap konden de leden contact met elkaar zoeken. Dat moest weliswaar één op één, want het was èn is niet mogelijk om via één mailtje alle groepsleden benaderen. Deze beperkte functionaliteit had tot gevolg dat groepen professionals die meer wilden, naar andere sites moesten uitwijken zoals Ning, Xing en ook Hyves. Discussieforum LinkedIn kon niet achterblijven. Sinds enkele dagen hebben de LinkedIn-groepen meer mogelijkheden: een discussieforum e-mail updates van discussies meer geavanceerde manier van zoeken in de profielen van de groepsleden een eigen homepage. Recruiters Het zal waarschijnlijk niet lang duren of recruiters zullen de nieuwe groepsmogelijkheden voluit proberen te benutten. Zo is de eerste discussiebijdrage van de groep LinkedHRnl een oproep van een recruiter die op zoek is naar een andere baan. Je kunt er op wachten dat binnenkort ook vacatures via de groepen worden gepubliceerd. Of LinkedIn dit gebruik van de gratis groepen zal toestaan, is nog onduidelijk. Want dit concurreert immers met de betaalde wervingsmogelijkheden die LinkedIn biedt. De ervaring leert dat LinkedIn vooral één-op-één contacten wil faciliteren. Dat verklaart ook de beperkingen die LinkedIn stelt aan het gebruik van groepen. Zo kan een LinkedIn-gebruiker slechts lid zijn van maximaal 50 groepen. En een groep kan niet meer dan 1.000 leden hebben. De Nederlandse LinkedIn-groepen vind je in het bijgewerkte overzicht van HR-netwerken.

Discussie bij LinkedIn-groepenMet de toenemende concurrentie tussen online netwerken, heeft LinkedIn zijn groepen nieuw leven ingeblazen. Op deze manier wordt het voor professionals aantrekkelijker om de netwerksite regelmatig te bezoeken.

LinkedIn, de netwerksite voor professionals, bood al enige tijd de mogelijkheid om groepen te vormen. Tot vorige week bestond een groep uit niet meer dan een verzameling van profielen. Via een groepslidmaatschap konden de leden contact met elkaar zoeken. Dat moest weliswaar één op één, want het was èn is niet mogelijk om via één mailtje alle groepsleden benaderen.
Deze beperkte functionaliteit had tot gevolg dat groepen professionals die meer wilden, naar andere sites moesten uitwijken zoals Ning, Xing en ook Hyves.

Discussieforum
LinkedIn kon niet achterblijven. Sinds enkele dagen hebben de LinkedIn-groepen meer mogelijkheden:

 • een discussieforum

 • e-mail updates van discussies

 • meer geavanceerde manier van zoeken in de profielen van de groepsleden

 • een eigen homepage.
 • Recruiters
  Vacature gezocht via LinkedIn-groepHet zal waarschijnlijk niet lang duren of recruiters zullen de nieuwe groepsmogelijkheden voluit proberen te benutten. Zo is de eerste discussiebijdrage van de groep LinkedHRnl een oproep van een recruiter die op zoek is naar een andere baan.

  Je kunt er op wachten dat binnenkort ook vacatures via de groepen worden gepubliceerd.
  Of LinkedIn dit gebruik van de gratis groepen zal toestaan, is nog onduidelijk. Want dit concurreert immers met de betaalde wervingsmogelijkheden die LinkedIn biedt.

  De ervaring leert dat LinkedIn vooral één-op-één contacten wil faciliteren. Dat verklaart ook de beperkingen die LinkedIn stelt aan het gebruik van groepen. Zo kan een LinkedIn-gebruiker slechts lid zijn van maximaal 50 groepen. En een groep kan niet meer dan 1.000 leden hebben.

  De Nederlandse LinkedIn-groepen vind je in het bijgewerkte overzicht van HR-netwerken.