Personeelslog

LinkedIn: Updates voor bedrijven om nieuws en vacatures te publiceren

LinkedIn, het netwerk voor professionals, geeft sinds deze week ook bedrijven de mogelijkheid om status-updates te versturen. Op deze manier kunnen bedrijven gratis professionals informeren over bedrijfsnieuws en vacatures. Sinds anderhalf jaar heeft LinkedIn bedrijfspagina's. Volgens de netwerksite zijn er méér dan 2 miljoen, die worden gevolgd door tientallen miljoenen professionals ("Company Follow"). Bedrijfspagina's uitgebreid Aanvankelijk waren de bedrijfspagina's erg statisch: een kort tekstje over het bedrijf gecombineerd met een overzicht van de LinkedIn-leden die bij het bedrijf werken. Interessant was al wel dat LinkedIn-ers op de bedrijfspagina ook konden zien wie in hun netwerk bij het bedrijf werkt of had gewerkt of wie daar mensen kent. De afgelopen periode is de bedrijfspagina steeds verder uitgebreid met een (betaald) careers-gedeelte en een tab waarin producten en diensten van het bedrijf kunnen worden beschreven. LinkedIn-leden kunnen vervolgens deze producten en diensten weer aanbevelen. Status-updates Sinds deze week kunnen bedrijven die een bedrijfspagina hebben, ook updates plaatsen. De LinkedIn-netwerkers die deze bedrijven volgen, krijgen de updates te zien via hun persoonlijke homepage. Met de nieuwe updates kunnen organisaties nieuws en vacatures verspreiden, inclusief links voor meer informatie. LinkedIn-leden kunnen deze bedrijfsupdates 'liken', verder verspreiden of er een reactie op geven. Zo'n status-update kan een interessante manier zijn om kandidaten, ZZP-ers en oud-werknemers op de hoogte te houden wat er allemaal speelt binnen het bedrijf en voor welke vacatures en/of klussen het bedrijf binnenkort mensen zoekt. In onderstaande video legt LinkedIn kort de status-update uit. Starten met bedrijfspagina Een basis-bedrijfspagina op LinkedIn is gratis. De pagina kan eenvoudig worden opgezet door een werknemer met een LinkedIn-profiel. De uitgebreide mogelijkheden van LinkedIn zitten - door de niet zo heldere navigatie - vaak een beetje verstopt in de site. Hier vind je informatie over het opzetten van een bedrijfspagina.

LinkedIn: bedrijfspagina met statusupdatesLinkedIn, het netwerk voor professionals, geeft sinds deze week ook bedrijven de mogelijkheid om status-updates te versturen. Op deze manier kunnen bedrijven gratis professionals informeren over bedrijfsnieuws en vacatures.

Sinds anderhalf jaar heeft LinkedIn bedrijfspagina's. Volgens de netwerksite zijn er méér dan 2 miljoen, die worden gevolgd door tientallen miljoenen professionals ("Company Follow").

Bedrijfspagina's uitgebreid
Aanvankelijk waren de bedrijfspagina's erg statisch: een kort tekstje over het bedrijf gecombineerd met een overzicht van de LinkedIn-leden die bij het bedrijf werken. Interessant was al wel dat LinkedIn-ers op de bedrijfspagina ook konden zien wie in hun netwerk bij het bedrijf werkt of had gewerkt of wie daar mensen kent.

De afgelopen periode is de bedrijfspagina steeds verder uitgebreid met een (betaald) careers-gedeelte en een tab waarin producten en diensten van het bedrijf kunnen worden beschreven. LinkedIn-leden kunnen vervolgens deze producten en diensten weer aanbevelen.

Status-updates
Sinds deze week kunnen bedrijven die een bedrijfspagina hebben, ook updates plaatsen. De LinkedIn-netwerkers die deze bedrijven volgen, krijgen de updates te zien via hun persoonlijke homepage.
Met de nieuwe updates kunnen organisaties nieuws en vacatures verspreiden, inclusief links voor meer informatie. LinkedIn-leden kunnen deze bedrijfsupdates 'liken', verder verspreiden of er een reactie op geven.

Zo'n status-update kan een interessante manier zijn om kandidaten, ZZP-ers en oud-werknemers op de hoogte te houden wat er allemaal speelt binnen het bedrijf en voor welke vacatures en/of klussen het bedrijf binnenkort mensen zoekt.

In onderstaande video legt LinkedIn kort de status-update uit.

Starten met bedrijfspagina
Een basis-bedrijfspagina op LinkedIn is gratis. De pagina kan eenvoudig worden opgezet door een werknemer met een LinkedIn-profiel.

De uitgebreide mogelijkheden van LinkedIn zitten - door de niet zo heldere navigatie - vaak een beetje verstopt in de site. Hier vind je informatie over het opzetten van een bedrijfspagina.