Personeelslog

Mag ik je baas zijn?

Jean-Luc van der Horst (foto), directeur van het IT-bedrijf Finalist IT Group, is dringend op zoek naar personeel. De komende dagen rijdt hij in een opvallende campagne-auto door Nederland en vraagt potentiële kandidaten letterlijk of hij hun baas mag zijn. Hij bezoekt universiteiten en hogescholen in Delft en Amsterdam. Daar deelt hij zijn CV uit aan informaticastudenten en informeert hij of ze interesse hebben in een baan bij zijn onderneming. Op de site Mag ik je baas zijn? kunnen sollicitanten kennismaken met hun aanstaande werkgever. Naast zijn CV en zijn agenda kunnen zij op de site in een videofilmpje zien hoe Jean-Luc zich 's ochtends vroeg scheert en hoe hij zich moet losrukken van vrouw en kind om naar zijn werk te gaan. Kortom: een fijne man om voor te mogen werken. Maar waarom kost het hem toch moeite om personeel te vinden? Is het geen aanbeveling genoeg dat zijn bedrijf dit jaar de bronzen trofee heeft gewonnen als de beste werkgever van Nederland?

Jean-Luc van der Horst (foto), directeur van het IT-bedrijf Finalist IT Group, is dringend op zoek naar personeel. De komende dagen rijdt hij in een opvallende campagne-auto door Nederland en vraagt potentiële kandidaten letterlijk of hij hun baas mag zijn. Hij bezoekt universiteiten en hogescholen in Delft en Amsterdam. Daar deelt hij zijn CV uit aan informaticastudenten en informeert hij of ze interesse hebben in een baan bij zijn onderneming.

Op de site Mag ik je baas zijn? kunnen sollicitanten kennismaken met hun aanstaande werkgever. Naast zijn CV en zijn agenda kunnen zij op de site in een videofilmpje zien hoe Jean-Luc zich 's ochtends vroeg scheert en hoe hij zich moet losrukken van vrouw en kind om naar zijn werk te gaan. Kortom: een fijne man om voor te mogen werken.

Maar waarom kost het hem toch moeite om personeel te vinden? Is het geen aanbeveling genoeg dat zijn bedrijf dit jaar de bronzen trofee heeft gewonnen als de beste werkgever van Nederland?