Personeelslog

Manager moet weer zelf iets kunnen

De tijd van managers die alleen maar vergaderen en verder niks kunnen, is voorbij. Dat constateert Harry Starren, directeur van leiderschapscentrum De Baak. In NRC Weekblad van het afgelopen weekend geeft Harry Starren van De Baak zijn mening over de zes boeken die zijn genomineerd als hèt managementboek van 2011. Management als praatvak Starren blijkt geen liefhebber te zijn van auteurs die management louter als "een praatvak" zien. "Heel braaf: de hele tijd maar met iedereen overleggen en bij elkaar zitten en draagvlak zoeken en alles uitleggen. Wat kan papa? Papa kan vergaderen, elke dag, en hij kan mensen voor zich laten werken. En verder? Verder kan papa niks." Dit soort managers horen volgens Starren bij het industriële tijdperk, waar bij de productieketen in stukken was gehakt met overal baasjes om de boel bij elkaar te houden. "Een leidinggevende die niet beschikt over praktische vaardigheden, die zelf niks klaarmaakt op de werkvloer, mag alle trucs uit managementboekjes beheersen maar hij zal tekortschieten als leidinggevende", aldus Starren. Joop van den Ende Als voorbeelden van de moderne, echte leiders noemt Starren Joop van den Ende, Tex Gunning van Akzo en Dick Boer van Ahold. Want, "echte leiders bemoeien zich overal mee - niet uit bemoeizucht - nee, uit passie voor het ambacht". En wat is Starrens favoriete managementboek voor 2011? Uit de zes genomineerde managementboeken kiest hij voor "Brein@work", een boek waaraan maar liefst veertig auteurs hebben meegewerkt.

De tijd van managers die alleen maar vergaderen en verder niks kunnen, is voorbij. Dat constateert Harry Starren, directeur van leiderschapscentrum De Baak.

In NRC Weekblad van het afgelopen weekend geeft Harry Starren van De Baak zijn mening over de zes boeken die zijn genomineerd als hèt managementboek van 2011.

Management als praatvak
Starren blijkt geen liefhebber te zijn van auteurs die management louter als "een praatvak" zien.
"Heel braaf: de hele tijd maar met iedereen overleggen en bij elkaar zitten en draagvlak zoeken en alles uitleggen. Wat kan papa? Papa kan vergaderen, elke dag, en hij kan mensen voor zich laten werken. En verder? Verder kan papa niks."

Dit soort managers horen volgens Starren bij het industriële tijdperk, waar bij de productieketen in stukken was gehakt met overal baasjes om de boel bij elkaar te houden.
"Een leidinggevende die niet beschikt over praktische vaardigheden, die zelf niks klaarmaakt op de werkvloer, mag alle trucs uit managementboekjes beheersen maar hij zal tekortschieten als leidinggevende", aldus Starren.

Joop van den Ende
Als voorbeelden van de moderne, echte leiders noemt Starren Joop van den Ende, Tex Gunning van Akzo en Dick Boer van Ahold. Want, "echte leiders bemoeien zich overal mee - niet uit bemoeizucht - nee, uit passie voor het ambacht".

En wat is Starrens favoriete managementboek voor 2011? Uit de zes genomineerde managementboeken kiest hij voor "Brein@work", een boek waaraan maar liefst veertig auteurs hebben meegewerkt.