Personeelslog

Managers gefocused op mensen boeken beter resultaat

Managers kunnen zich beter focussen op mensen dan op doelen en cijfers, omdat zij op deze manier betere resultaten boeken. Dat blijkt uit een studie van het Engelse onderzoeksbureau the work foundation. Op basis van 250 interviews met leiders van grote bedrijven adviseert the work foundation managers zich meer te focussen op mensen. Dat schrijft de Engelse vaksite Personnel Today. Drie kenmerken van excellente leiders De studie komt uit op drie kenmerken van excellente leiders: systematisch denken en doen: ze overzien het hele plaatje, niet alleen een deel ervan mensen zien als de belangrijkste route naar succes: met een diepgaande oriëntatie op mensen èn relaties zelfbewust zijn zonder arrogant te worden. Uitdaging en steun "Uitstekende leiders focussen op mensen, hun houding en betrokkenheid en op het gezamenlijk ontwikkelen van een visie en strategie", aldus Penny Tamkin van het Engelse onderzoeksbureau tegen Personnel Today. "In plaats van zich te concentreren op één-op-één gesprekken die over taken gaan, proberen excellente leiders mensen en hun motieven te begrijpen. In plaats van mensen te ontwikkelen door training en advies, doen zij dit door hen uit te dagen en te steunen. Deze leiders managen prestaties holistisch, door zowel aandacht te besteden aan de stemming en gedrag van hun mensen als aan de bedrijfsdoelen. Ze zien mensen niet als één van de vele prioriteiten, maar zien hen als hun topprioriteit." Ander onderzoek De studie lijkt hiermee aan te sluiten bij de uitkomsten van een onderzoek van Corporate Executive Board. Dit concludeerde dat bedrijven die voortdurend reorganiseren in de hoop hogere winstcijfers te halen, het tegendeel bereiken. Oorzaak? De vele reorganisaties gaan ten koste van het ontwikkelen van managers en medewerkers. Meer lezen? Download gratis het onderzoeksrapport 'Exceeding Expectation: the principles of outstanding leadership' van the work foundation. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Managers kunnen zich beter focussen op mensen dan op doelen en cijfers, omdat zij op deze manier betere resultaten boeken. Dat blijkt uit een studie van het Engelse onderzoeksbureau the work foundation.

Op basis van 250 interviews met leiders van grote bedrijven adviseert the work foundation managers zich meer te focussen op mensen. Dat schrijft de Engelse vaksite Personnel Today.

Drie kenmerken van excellente leiders
De studie komt uit op drie kenmerken van excellente leiders:


  • systematisch denken en doen: ze overzien het hele plaatje, niet alleen een deel ervan

  • mensen zien als de belangrijkste route naar succes: met een diepgaande oriëntatie op mensen èn relaties

  • zelfbewust zijn zonder arrogant te worden.


Uitdaging en steun
"Uitstekende leiders focussen op mensen, hun houding en betrokkenheid en op het gezamenlijk ontwikkelen van een visie en strategie", aldus Penny Tamkin van het Engelse onderzoeksbureau tegen Personnel Today.

"In plaats van zich te concentreren op één-op-één gesprekken die over taken gaan, proberen excellente leiders mensen en hun motieven te begrijpen. In plaats van mensen te ontwikkelen door training en advies, doen zij dit door hen uit te dagen en te steunen.
Deze leiders managen prestaties holistisch, door zowel aandacht te besteden aan de stemming en gedrag van hun mensen als aan de bedrijfsdoelen. Ze zien mensen niet als één van de vele prioriteiten, maar zien hen als hun topprioriteit."

Ander onderzoek
De studie lijkt hiermee aan te sluiten bij de uitkomsten van een onderzoek van Corporate Executive Board. Dit concludeerde dat bedrijven die voortdurend reorganiseren in de hoop hogere winstcijfers te halen, het tegendeel bereiken. Oorzaak? De vele reorganisaties gaan ten koste van het ontwikkelen van managers en medewerkers.

Meer lezen?
Download gratis het onderzoeksrapport 'Exceeding Expectation: the principles of outstanding leadership' van the work foundation.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.