Personeelslog

Managers mennen medewerkers

Wie drukke managers naar een cursus of seminar wil krijgen, zal ze moeten motiveren. Bijvoorbeeld met voormalige topsporters of coaches die uitleggen hoe ze met hun team een topprestatie hebben neergezet of hoe ze letterlijk een bergtop hebben bedwongen. Leren over leiderschap kan overigens ook een prima excuus zijn om lekker te hobbyen. We konden dit jaar al naar de film, nu mogen we ook een dagje paard rijden. Want zeg nou zelf: is er nou echt zo'n groot verschil tussen een paard en een werknemer? HR Praktijk Seminars heeft een "nieuw, baanbrekend seminar" over Leiderschap en de kunst van het mennen. "De basis van effectief leiderschap is vertrouwen en heldere communicatie. Een goede leider vindt het evenwicht tussen gestelde doelen, beschikbare middelen en uitvoering. Dit is precies wat u leert bij het mennen van paarden", aldus de begeleidende website. "Paarden vertonen een grote vergelijking met mensen, alleen ze praten niet terug, waardoor u zichzelf leert te focussen op het non verbale aspect en de gedragvariabelen: Paarden belonen effectieve communicatie en paarden straffen onproductieve communicatie af met vluchtgedrag." En zo is weer een beroepsgeheim van de headhunter geopenbaard. Op zoek naar een topmanager? Check eerst de paardrij-ervaring op het CV. Dan komt de rest vanzelf.

Wie drukke managers naar een cursus of seminar wil krijgen, zal ze moeten motiveren. Bijvoorbeeld met voormalige topsporters of coaches die uitleggen hoe ze met hun team een topprestatie hebben neergezet of hoe ze letterlijk een bergtop hebben bedwongen.

Leren over leiderschap kan overigens ook een prima excuus zijn om lekker te hobbyen. We konden dit jaar al naar de film, nu mogen we ook een dagje paard rijden.
Want zeg nou zelf: is er nou echt zo'n groot verschil tussen een paard en een werknemer?

HR Praktijk Seminars heeft een "nieuw, baanbrekend seminar" over Leiderschap en de kunst van het mennen. "De basis van effectief leiderschap is vertrouwen en heldere communicatie. Een goede leider vindt het evenwicht tussen gestelde doelen, beschikbare middelen en uitvoering. Dit is precies wat u leert bij het mennen van paarden", aldus de begeleidende website.
"Paarden vertonen een grote vergelijking met mensen, alleen ze praten niet terug, waardoor u zichzelf leert te focussen op het non verbale aspect en de gedragvariabelen: Paarden belonen effectieve communicatie en paarden straffen onproductieve communicatie af met vluchtgedrag."

En zo is weer een beroepsgeheim van de headhunter geopenbaard. Op zoek naar een topmanager? Check eerst de paardrij-ervaring op het CV. Dan komt de rest vanzelf.