Personeelslog

Meer stress op Venus

Zij kan het niet helpen. Hij trouwens ook niet. Dat mannen en vrouwen anders op stress reageren, komt door hun hormonen. Zo luidt in het kort de conclusie van Frank van Marwijk in een artikel voor Managersonline. Vrouwen produceren meer cortisol, het stresshormoon. "De hogere cortisolspiegel zorgt er niet alleen voor dat vrouwen onplezierige situaties intenser ervaren, maar die ook langer en gedetailleerder onthouden", aldus Van Marwijk. Heel interessant natuurlijk, maar wat moet je met die wetenschap? Accepteren dat vrouwen nu eenmaal emotioneel reageren en dat mannen vergeten waar de ruzie overging? Van Marwijk pleit politiek correct voor meer begrip en meer rekening met elkaar te houden. Interessanter is zijn suggestie dat we onze hersenen kunnen trainen zodat mannen leren meer dingen tegelijk te doen doen en vrouwen kunnen leren om meer concreet en zakelijk te zijn. Ik ben benieuwd welk scholingsinstituut als eerste in deze behoefte voorziet en welke werknemer een dergelijke opleidingswens als eerste aandraagt in zijn/haar POP.

Zij kan het niet helpen. Hij trouwens ook niet. Dat mannen en vrouwen anders op stress reageren, komt door hun hormonen. Zo luidt in het kort de conclusie van Frank van Marwijk in een artikel voor Managersonline.

Vrouwen produceren meer cortisol, het stresshormoon. "De hogere cortisolspiegel zorgt er niet alleen voor dat vrouwen onplezierige situaties intenser ervaren, maar die ook langer en gedetailleerder onthouden", aldus Van Marwijk.
Heel interessant natuurlijk, maar wat moet je met die wetenschap? Accepteren dat vrouwen nu eenmaal emotioneel reageren en dat mannen vergeten waar de ruzie overging? Van Marwijk pleit politiek correct voor meer begrip en meer rekening met elkaar te houden. Interessanter is zijn suggestie dat we onze hersenen kunnen trainen zodat mannen leren meer dingen tegelijk te doen doen en vrouwen kunnen leren om meer concreet en zakelijk te zijn.
Ik ben benieuwd welk scholingsinstituut als eerste in deze behoefte voorziet en welke werknemer een dergelijke opleidingswens als eerste aandraagt in zijn/haar POP.