Personeelslog

Middle managers hebben dikkere huid dan de top

Doorgaans vinden we dat ze een weinig benijdens-waardige positie hebben. Middle managers zitten vaak klem tussen de ambities van het topmanagement en de wensen van het personeel. Volgens een Amerikaans assessmentbureau zijn het juist deze groep managers die het meeste veerkracht hebben en het best kritiek kunnen verdragen. Zij hebben een dikkere huid dan de professionals, het technisch of administratief personeel aan wie ze leiding geven. Het slechtst tegen kritiek kan overigens de absolute top van het bedrijfsleven. Verliezen managers in de ratrace naar de top het vermogen om kritiek te accepteren? Of zijn mensen die de minste tegenspraak dulden, juist extra ambitieus omdat zij het liever alleen voor het zeggen hebben?

Doorgaans vinden we dat ze een weinig benijdens-waardige positie hebben. Middle managers zitten vaak klem tussen de ambities van het topmanagement en de wensen van het personeel.
Volgens een Amerikaans assessmentbureau zijn het juist deze groep managers die het meeste veerkracht hebben en het best kritiek kunnen verdragen. Zij hebben een dikkere huid dan de professionals, het technisch of administratief personeel aan wie ze leiding geven.

Het slechtst tegen kritiek kan overigens de absolute top van het bedrijfsleven.
Verliezen managers in de ratrace naar de top het vermogen om kritiek te accepteren? Of zijn mensen die de minste tegenspraak dulden, juist extra ambitieus omdat zij het liever alleen voor het zeggen hebben?