Personeelslog

Minister Donner luistert

Fluisterstil is het in Den Haag. Wat doet die nieuwe kabinetsploeg eigenlijk? Bij Sociale Zaken lijkt het wachten op het traditionele overleg met de vakbonden en werkgevers, de zogenaamde participatietop. Maar het kabinet zou zijn eerste honderd dagen toch gebruiken om te luisteren naar de burgers? Digitale participatietop Om de discussie in goede banen te leiden, heeft het kabinet gisteren de internetsite Samen werken aan Nederland gepresenteerd. In het onderdeel Samen leven in Nederland gaan minister Donner en staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken de dialoog aan met burgers. Of je nu vakbondslid bent of niet; of jouw bedrijf lid is van een werkgeversorganisatie of niet, doet bij deze digitale participatietop allemaal niet ter zake. Iedereen kan tot eind mei reageren op stellingen, maar kan ook zelf onderwerpen aandragen. De eerste hot items: de sociale dienstplicht, de positie van WAO-ers en ouderen. Het aardige is dat je ook eenvoudig kunt laten weten of je het eens of oneens bent met een discussiebijdrage. Blijft de vraag: Hoe zal minister Donner straks de input van burgers verwerken in het beleidsprogramma, waarmee het kabinet deze zomer zijn concrete plannen presenteert? Lees ook: Spindoctors beheersen agenda participatietop (Personeelsnet)

Digitaal luisterenFluisterstil is het in Den Haag. Wat doet die nieuwe kabinetsploeg eigenlijk?

Bij Sociale Zaken lijkt het wachten op het traditionele overleg met de vakbonden en werkgevers, de zogenaamde participatietop. Maar het kabinet zou zijn eerste honderd dagen toch gebruiken om te luisteren naar de burgers?

Digitale participatietop
Om de discussie in goede banen te leiden, heeft het kabinet gisteren de internetsite Samen werken aan Nederland gepresenteerd. In het onderdeel Samen leven in Nederland gaan minister Donner en staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken de dialoog aan met burgers.
Of je nu vakbondslid bent of niet; of jouw bedrijf lid is van een werkgeversorganisatie of niet, doet bij deze digitale participatietop allemaal niet ter zake. Iedereen kan tot eind mei reageren op stellingen, maar kan ook zelf onderwerpen aandragen. De eerste hot items: de sociale dienstplicht, de positie van WAO-ers en ouderen. Het aardige is dat je ook eenvoudig kunt laten weten of je het eens of oneens bent met een discussiebijdrage.

Blijft de vraag: Hoe zal minister Donner straks de input van burgers verwerken in het beleidsprogramma, waarmee het kabinet deze zomer zijn concrete plannen presenteert?

Lees ook: Spindoctors beheersen agenda participatietop (Personeelsnet)