Personeelslog

Monster-coach zoekt kandidaten op in hun online netwerk

Monsterboard heeft sinds vorige week een online coach. Het opvallende is dat deze coach niet alleen actief is op de eigen site van Monsterboard, de grootste, Nederlandse vacaturesite. Loopbaanadviseur Freek Jordans is op zo'n beetje elke netwerksite te vinden die er toe doet: Hyves, LinkedIn, Facebook, YouTube en Twitter. Netwerksites leggen een steeds groter beslag op de tijd die mensen op internet doorbrengen. Ze chatten met vrienden, wisselen foto's en video's uit en doen allerlei online games. Al deze sociale activiteiten gaan ten koste van het gewone surfen op internet. Klanten opzoeken Steeds vaker zoeken bedrijven hun klanten daarom op in de online netwerken waar ze actief zijn. Zelfs een grote speler als Monsterboard kan tegenwoordig niet meer om deze netwerksites heen. De nieuwe online loopbaancoach van Monsterboard, Freek Jordans, is daarom niet alleen actief in het eigen Monsterboard-forum. Voor kandidaten die op zoek zijn naar loopbaanadvies, is hij ook te vinden via Hyves, LinkedIn, Facebook, Twitter en straks ook via videosite YouTube. Loopcoach Elke netwerksite heeft zo zijn eigen bijzonderheden. Via LinkedIn, dat nog het meest lijkt op een uitgebreide database met CV's, komen we te weten dat Freek Jordans als HR-professional heeft gewerkt en dat hij les heeft gegeven in het P&O-vak bij Hogeschool InHolland. En dat hij sinds kort werkt als "loopcoach". Bij Facebook en Hyves profileert Jordans zich vooral als de loopbaancoach van de vacaturesite. "Als de Monster Coach help ik je met al je carrièrevragen! Ik plaats regelmatig tips en tricks op de Facebookpagina van Monsterboard.nl, maar je kunt mij natuurlijk ook altijd persoonlijk vragen stellen.." En via Twitter komen we ook wat te weten van de mens achter de coach. Dat hij zondag in een rustig Amsterdams Bos was bijvoorbeeld. Arbeidsintensief Of de activiteiten van Monsterboard in netwerksites op deze manier een blijvertje zullen zijn, moeten we afwachten. Want de werkwijze is erg arbeidsintensief. Met tips geven alleen is de coach er niet. Naast het reageren op vriendschapsverzoeken die nu eenmaal horen bij een netwerksite, krijgt hij vragen en opmerkingen te beantwoorden via vijf netwerksites. Juist deze één-op-één communicatie maakt het lidmaatschap van een netwerksite waardevol, maar ook arbeidsintensief. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

De online coach van Monsterboard op Facebook Monsterboard heeft sinds vorige week een online coach.
Het opvallende is dat deze coach niet alleen actief is op de eigen site van Monsterboard, de grootste, Nederlandse vacaturesite.
Loopbaanadviseur Freek Jordans is op zo'n beetje elke netwerksite te vinden die er toe doet: Hyves, LinkedIn, Facebook, YouTube en Twitter.

Netwerksites leggen een steeds groter beslag op de tijd die mensen op internet doorbrengen. Ze chatten met vrienden, wisselen foto's en video's uit en doen allerlei online games. Al deze sociale activiteiten gaan ten koste van het gewone surfen op internet.

Klanten opzoeken
Steeds vaker zoeken bedrijven hun klanten daarom op in de online netwerken waar ze actief zijn. Zelfs een grote speler als Monsterboard kan tegenwoordig niet meer om deze netwerksites heen.

De nieuwe online loopbaancoach van Monsterboard, Freek Jordans, is daarom niet alleen actief in het eigen Monsterboard-forum. Voor kandidaten die op zoek zijn naar loopbaanadvies, is hij ook te vinden via Hyves, LinkedIn, Facebook, Twitter en straks ook via videosite YouTube.

Loopcoach
Elke netwerksite heeft zo zijn eigen bijzonderheden. Via LinkedIn, dat nog het meest lijkt op een uitgebreide database met CV's, komen we te weten dat Freek Jordans als HR-professional heeft gewerkt en dat hij les heeft gegeven in het P&O-vak bij Hogeschool InHolland. En dat hij sinds kort werkt als "loopcoach".

Bij Facebook en Hyves profileert Jordans zich vooral als de loopbaancoach van de vacaturesite. "Als de Monster Coach help ik je met al je carrièrevragen! Ik plaats regelmatig tips en tricks op de Facebookpagina van Monsterboard.nl, maar je kunt mij natuurlijk ook altijd persoonlijk vragen stellen.."
En via Twitter komen we ook wat te weten van de mens achter de coach. Dat hij zondag in een rustig Amsterdams Bos was bijvoorbeeld.

Arbeidsintensief
Of de activiteiten van Monsterboard in netwerksites op deze manier een blijvertje zullen zijn, moeten we afwachten. Want de werkwijze is erg arbeidsintensief.

Met tips geven alleen is de coach er niet. Naast het reageren op vriendschapsverzoeken die nu eenmaal horen bij een netwerksite, krijgt hij vragen en opmerkingen te beantwoorden via vijf netwerksites.
Juist deze één-op-één communicatie maakt het lidmaatschap van een netwerksite waardevol, maar ook arbeidsintensief.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.