Personeelslog

Nederlandse top 100 van HR-twitteraars

Na de internationale top 50 van recruiters is er nu een Nederlandse top 100 in de maak van twitteraars op het HR-vakgebied. Twitter wordt volop gebruikt door mensen die hun netwerk voortdurend willen informeren over wat hen bezig houdt. En omdat we allemaal druk, druk, druk zijn moet het heel kort: maximaal 140 tekens. Twittergids Maar hoe weet je wie 'twitteren'? En hoe kom je erachter wie interessant zijn om te volgen? Sinds kort bestaat er een Nederlandse Twittergids, die op verschillende thema's een rangorde vaststelt van Nederlandse twitteraars. Zo is er ook een top 100 van HR-twitteraars in de maak. Tot nu toe telt deze 41 namen, gepresenteerd in volgorde van het aantal volgers. Nederlandse HR-twitteraars top 5 De Nederlandse top volgens de HR Twittergids: 1. Gordon Lokenberg (recruiter) 2. Fusionsearcher (online werving en selectiebureau) 3. Iapeople (Interaction People, werving en selectiebureau voor online marketeers) 4. BvdHaterd (online recruitment-adviseur en HR-weblogger) 5. Petrah (van Newpeople, bemiddelingsbureau voor interim-opdrachten). Niet compleet Overigens is het géén compleet overzicht. Er zijn meer interessante twitteraars op het vakgebied, maar deze worden niet gevonden door de Twittergids als ze niet de juiste zoekwoorden in hun Twitter-bio hebben staan. Zo mis ik in de lijst onder anderen: Jorrit Blok (Otys recruiting technologie), Martijn Hemminga (arbeidsmarktcommunicatie-specialist), Recruiteronline (HR-site), Geert-Jan Waasdorp (arbeidsmarkt-adviesbureau Intelligence Group), Bas Westland (headhunter), Corné Wielemaker (arbeidsmarktcommunicatiebureau Maximum), Leon Willemsens (online recruiter Netwerven) en Huub van Zwieten (de zelfbenoemde droombaangoeroe). Personeelslog op Twitter Overigens kun je via Twitter ook Personeelsnet en Personeelslog volgen. Op deze manier blijf je eenvoudig op de hoogte van het nieuws van Personeelsnet en de artikelen bij Personeelslog. Lees ook: Twitter: nuttig voor HRM?

Top 100 van HR-twitteraarsNa de internationale top 50 van recruiters is er nu een Nederlandse top 100 in de maak van twitteraars op het HR-vakgebied.

Twitter wordt volop gebruikt door mensen die hun netwerk voortdurend willen informeren over wat hen bezig houdt. En omdat we allemaal druk, druk, druk zijn moet het heel kort: maximaal 140 tekens.

Twittergids
Maar hoe weet je wie 'twitteren'? En hoe kom je erachter wie interessant zijn om te volgen?
Sinds kort bestaat er een Nederlandse Twittergids, die op verschillende thema's een rangorde vaststelt van Nederlandse twitteraars. Zo is er ook een top 100 van HR-twitteraars in de maak. Tot nu toe telt deze 41 namen, gepresenteerd in volgorde van het aantal volgers.

Nederlandse HR-twitteraars top 5
De Nederlandse top volgens de HR Twittergids:
1. Gordon Lokenberg (recruiter)
2. Fusionsearcher (online werving en selectiebureau)
3. Iapeople (Interaction People, werving en selectiebureau voor online marketeers)
4. BvdHaterd (online recruitment-adviseur en HR-weblogger)
5. Petrah (van Newpeople, bemiddelingsbureau voor interim-opdrachten).

Niet compleet
Overigens is het géén compleet overzicht. Er zijn meer interessante twitteraars op het vakgebied, maar deze worden niet gevonden door de Twittergids als ze niet de juiste zoekwoorden in hun Twitter-bio hebben staan.
Zo mis ik in de lijst onder anderen: Jorrit Blok (Otys recruiting technologie), Martijn Hemminga (arbeidsmarktcommunicatie-specialist), Recruiteronline (HR-site), Geert-Jan Waasdorp (arbeidsmarkt-adviesbureau Intelligence Group), Bas Westland (headhunter), Corné Wielemaker (arbeidsmarktcommunicatiebureau Maximum), Leon Willemsens (online recruiter Netwerven) en Huub van Zwieten (de zelfbenoemde droombaangoeroe).

Personeelslog op Twitter
Overigens kun je via Twitter ook Personeelsnet en Personeelslog volgen. Op deze manier blijf je eenvoudig op de hoogte van het nieuws van Personeelsnet en de artikelen bij Personeelslog.

Lees ook:
Twitter: nuttig voor HRM?