Personeelslog

Nederlandse werknemers klagen het minst

Nederlandse werknemers zijn met Thaise en Ierse werknemers het meest tevreden over hun werk. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder bijna 14.000 werknemers uit 23 landen van het Engelse marktonderzoekbureau FDS. Van werknemers uit 23 landen zijn de Nederlanders het minst ontevreden over hun aantal vrije dagen (slechts 8%) en over hun arbeidsvoorwaarden (15%). De landen waar werknemers het meest klagen: 1. Frankrijk 2/3. Engeland en Zweden 4. Verenigde Staten 5. Australië en Oostenrijk. Helaas levert het onderzoekbureau er geen sluitende verklaring bij. "Engeland en de Verenigde Staten met hun concurrerend individualisme en ongelijke verdeling van de welvaart staan in de top van de lijst met landen waar werknemers het meest klagen", zegt Charlotte Comish van FDS. Dat mag zo zijn, maar waarom zijn de Zweedse werknemers dan zo ontevreden? En zijn de Nederlandse arbeidsvoorwaarden, werktijden, vrije dagen en de balans werk/privé echt zoveel beter? Of hebben we met z'n allen zulke geweldige collega's en goede managers dat we zo tevreden zijn?

Nederlandse werknemers zijn met Thaise en Ierse werknemers het meest tevreden over hun werk. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder bijna 14.000 werknemers uit 23 landen van het Engelse marktonderzoekbureau FDS.

Van werknemers uit 23 landen zijn de Nederlanders het minst ontevreden over hun aantal vrije dagen (slechts 8%) en over hun arbeidsvoorwaarden (15%).
De landen waar werknemers het meest klagen:
1. Frankrijk
2/3. Engeland en Zweden
4. Verenigde Staten
5. Australië en Oostenrijk.

Helaas levert het onderzoekbureau er geen sluitende verklaring bij. "Engeland en de Verenigde Staten met hun concurrerend individualisme en ongelijke verdeling van de welvaart staan in de top van de lijst met landen waar werknemers het meest klagen", zegt Charlotte Comish van FDS. Dat mag zo zijn, maar waarom zijn de Zweedse werknemers dan zo ontevreden?

En zijn de Nederlandse arbeidsvoorwaarden, werktijden, vrije dagen en de balans werk/privé echt zoveel beter? Of hebben we met z'n allen zulke geweldige collega's en goede managers dat we zo tevreden zijn?