Personeelslog

Nerds in actie tegen agressieve recruiters

Amerikaanse ICT-ers zijn de agressieve recruiters uit hun sector spuugzat. Een anonieme ICT-er doet zijn beklag op Slashdot, een Amerikaanse site voor nerds. "Recruiters bellen ons bedrijf voortdurend - honderden telefoontjes per dag - hengelend naar namen van medewerkers, op zoek naar prooien voor vacatures. Ze weigeren op te hangen of te stoppen met bellen, zelfs niet als we hun moeders vervloeken." De ICT-ers zijn inmiddels zo boos dat een tegenzet niet kon uitblijven. Fanatieke slashdotters wisselen in het forum namen en telefoonnummers uit van opdringerige recruiters. Onder het voorwendsel dat ze geïnteresseerd zijn in een andere baan, bellen de ICT-ers vervolgens de recruiters op met als enige doel hen zolang mogelijk van hun werk te houden. Tuut, tuut, tuut.

Amerikaanse ICT-ers zijn de agressieve recruiters uit hun sector spuugzat. Een anonieme ICT-er doet zijn beklag op Slashdot, een Amerikaanse site voor nerds.
"Recruiters bellen ons bedrijf voortdurend - honderden telefoontjes per dag - hengelend naar namen van medewerkers, op zoek naar prooien voor vacatures. Ze weigeren op te hangen of te stoppen met bellen, zelfs niet als we hun moeders vervloeken."
De ICT-ers zijn inmiddels zo boos dat een tegenzet niet kon uitblijven. Fanatieke slashdotters wisselen in het forum namen en telefoonnummers uit van opdringerige recruiters. Onder het voorwendsel dat ze geïnteresseerd zijn in een andere baan, bellen de ICT-ers vervolgens de recruiters op met als enige doel hen zolang mogelijk van hun werk te houden. Tuut, tuut, tuut.