Personeelslog

Nieuw HR-jargon: crisisbestrijdingsdagen

In plaats van een loonsverhoging krijgen de werknemers in de kleinmetaal in 2010 3,5 dag extra vrij. Het zijn géén gewone vrije dagen, maar crisisbestrijdingsdagen. Een "onorthodoxe CAO" noemen werkgevers en werknemers in de kleinmetaal het zelf. Met de CAO willen werkgevers en vakbonden de kosten voor bedrijven in recessietijd niet laten stijgen. 3,5 extra vrije dagen In de CAO zijn werkgevers en vakbonden het eens geworden over een structurele loonsverhoging van 1,5 procent voor de 400.000 werknemers in de kleinmetaal. In 2010 wordt dit extra salaris omgezet in 3,5 extra vrije dagen voor werknemers, de crisisbestrijdingsdagen. Vrij bij weinig werk Het staat werknemers niet vrij om deze verlofdagen op te nemen wanneer zij willen. Voor deze vrije dagen gaat het initiatief uit van de werkgever. Bedrijven kunnen de crisisbestrijdingsdagen gebruiken om werknemers vrij te geven op momenten dat er niet veel werk is. Als een werkgever geen crisisbestrijdingsdagen laat opnemen, bijvoorbeeld omdat het bedrijf genoeg opdrachten heeft, krijgen de werknemers alsnog hun loonsverhoging uitbetaald. Zoals ze gewend zijn in betere tijden: gewoon in geld. Lees ook: 35 manieren om op personeel te besparen zonder te ontslaan Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

In plaats van een loonsverhoging krijgen de werknemers in de kleinmetaal in 2010 3,5 dag extra vrij. Het zijn géén gewone vrije dagen, maar crisisbestrijdingsdagen.

Een "onorthodoxe CAO" noemen werkgevers en werknemers in de kleinmetaal het zelf. Met de CAO willen werkgevers en vakbonden de kosten voor bedrijven in recessietijd niet laten stijgen.

3,5 extra vrije dagen
In de CAO zijn werkgevers en vakbonden het eens geworden over een structurele loonsverhoging van 1,5 procent voor de 400.000 werknemers in de kleinmetaal. In 2010 wordt dit extra salaris omgezet in 3,5 extra vrije dagen voor werknemers, de crisisbestrijdingsdagen.

Vrij bij weinig werk
Het staat werknemers niet vrij om deze verlofdagen op te nemen wanneer zij willen. Voor deze vrije dagen gaat het initiatief uit van de werkgever. Bedrijven kunnen de crisisbestrijdingsdagen gebruiken om werknemers vrij te geven op momenten dat er niet veel werk is.

Als een werkgever geen crisisbestrijdingsdagen laat opnemen, bijvoorbeeld omdat het bedrijf genoeg opdrachten heeft, krijgen de werknemers alsnog hun loonsverhoging uitbetaald. Zoals ze gewend zijn in betere tijden: gewoon in geld.

Lees ook:
35 manieren om op personeel te besparen zonder te ontslaan

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.