Personeelslog

Nieuw HR-jargon: Het nieuwe werken

De één noemt het slimmer werken, de ander werken 2.0 of gewoon het nieuwe werken. Onder invloed van nieuwe technologieën, nieuwe vormen van samenwerking die hierdoor mogelijk zijn geworden èn de komst van een nieuwe generatie werknemers die gewend is om hiermee om te gaan, moeten bedrijven zich aanpassen. Het begrip 'het nieuwe werken' is een beetje een vergaarbak voor alles wat tegenwoordig hip en trendy heet te zijn. Wie met Google het internet afstruint naar de betekenis van deze term, vindt vooral veel informatie van softwarebedrijven die nog méér geavanceerde systemen proberen te verkopen. Geen technische hoogstandjes Toch gaat het bij het nieuwe werken niet om technische hoogstandjes. Wel om ontwikkelingen die door technologie mogelijk worden gemaakt. Zo hebben organisaties steeds meer kenniswerkers in huis. Het overgrote deel van hen werkt nog steeds op een traditionele manier: acht uur per dag met z'n allen in hetzelfde gebouw. Deze manier van werken lijkt achterhaald door de technologische mogelijkheden die internet biedt. Internet en netwerken Het nieuwe werken maakt slimmer en efficiënter gebruik van beschikbare technologie. Werknemers produceren onafhankelijk van tijd en plaats en maken gebruik van de kracht van internet en netwerken. Hierdoor zijn bedrijven vaak in staat om sneller en innovatiever te werken dan vroeger. Sociale Innovatie Op de site Werken 2.0 is veel praktische informatie te vinden over het nieuwe werken, web 2.0 en de werknemer 2.0. Meer degelijke achtergrondinformatie biedt Sociale Innovatie en de kennisbank van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie. Lees ook bij Personeelslog: Hoe benutten we werknemer 2.0? 10 eigenschappen van nieuwe werknemers Nieuwe generatie niet onder indruk van baas of experts HR moet opnieuw leren communiceren

Werken 2.0: site over het nieuwe werkenDe één noemt het slimmer werken, de ander werken 2.0 of gewoon het nieuwe werken.

Onder invloed van nieuwe technologieën, nieuwe vormen van samenwerking die hierdoor mogelijk zijn geworden èn de komst van een nieuwe generatie werknemers die gewend is om hiermee om te gaan, moeten bedrijven zich aanpassen.

Het begrip 'het nieuwe werken' is een beetje een vergaarbak voor alles wat tegenwoordig hip en trendy heet te zijn. Wie met Google het internet afstruint naar de betekenis van deze term, vindt vooral veel informatie van softwarebedrijven die nog méér geavanceerde systemen proberen te verkopen.

Geen technische hoogstandjes
Toch gaat het bij het nieuwe werken niet om technische hoogstandjes. Wel om ontwikkelingen die door technologie mogelijk worden gemaakt.
Zo hebben organisaties steeds meer kenniswerkers in huis. Het overgrote deel van hen werkt nog steeds op een traditionele manier: acht uur per dag met z'n allen in hetzelfde gebouw. Deze manier van werken lijkt achterhaald door de technologische mogelijkheden die internet biedt.

Internet en netwerken
Het nieuwe werken maakt slimmer en efficiënter gebruik van beschikbare technologie. Werknemers produceren onafhankelijk van tijd en plaats en maken gebruik van de kracht van internet en netwerken. Hierdoor zijn bedrijven vaak in staat om sneller en innovatiever te werken dan vroeger.

Sociale Innovatie
Op de site Werken 2.0 is veel praktische informatie te vinden over het nieuwe werken, web 2.0 en de werknemer 2.0.
Meer degelijke achtergrondinformatie biedt Sociale Innovatie en de kennisbank van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie.

Lees ook bij Personeelslog:
Hoe benutten we werknemer 2.0?
10 eigenschappen van nieuwe werknemers
Nieuwe generatie niet onder indruk van baas of experts
HR moet opnieuw leren communiceren