Personeelslog

Nieuw vakjargon: managerial no go area's

Managers vertonen systematisch vluchtgedrag, zij ontlopen lastige verantwoordelijkheden, aldus een onderzoek van Berenschot. Theo Camps, Berenschot-directievoorzitter, spreekt zelfs van "managerial no go area’s". Welke gebieden mijdt de manager? Welke buurten vindt hij zo eng dat hij liever omloopt? Negeren rapportages Volgens het Berenschot-onderzoek heeft iedere manager ervaring met het niet diep genoeg in de eigen organisatie durven kijken, het negeren van periodieke rapportages en onvoldoende interesse in klantrelaties. Bij één op de vijf managers leidt dit tot systematisch vermijdingsgedrag. Behoren HR-zaken ook tot een gebied waar de manager niet in durft?

Managers vertonen systematisch vluchtgedrag, zij ontlopen lastige verantwoordelijkheden, aldus een onderzoek van Berenschot. Theo Camps, Berenschot-directievoorzitter, spreekt zelfs van "managerial no go area’s".

Welke gebieden mijdt de manager? Welke buurten vindt hij zo eng dat hij liever omloopt?

Negeren rapportages
Volgens het Berenschot-onderzoek heeft iedere manager ervaring met het niet diep genoeg in de eigen organisatie durven kijken, het negeren van periodieke rapportages en onvoldoende interesse in klantrelaties.
Bij één op de vijf managers leidt dit tot systematisch vermijdingsgedrag.

Behoren HR-zaken ook tot een gebied waar de manager niet in durft?