Personeelslog

Nog even geen generatiestrijd in PvdA

De Partij van de Arbeid blijft nog even een generatiestrijd bespaard. Als liefhebber van discussie had ik me zo verheugd op de debatten binnen de PvdA-kamerfractie tussen de traditionele gestaalde vakbondskaders en een nieuwlichter als kandidaat-kamerlid Mei Li Vos. Tegen de polls van weken geleden in heeft zij vooralsnog de Tweede Kamer niet gehaald, tenzij ze op eigen kracht via voorkeursstemmen blijkt te zijn gekozen. Waar moet je haar ook alweer van kennen? Mei Li Vos is één van de oprichters van de nieuwe vakbond: het Alternatief voor Vakbond . Het AVV is ontstaan uit ergernis over de traditionele vakbonden die vooral de belangen zouden vertegenwoordigen van niet-werkenden en van 55-plussers. Als coole strijdster tegen behoudzuchtige babyboomers schrijft Mei Li Vos colums voor het opinieweekblad Vrij Nederland en de vacaturekrant Volkskrant Banen. Met haar 38ste plaats op de kieslijst zit ze voorlopig in wachtkamer. Pas als vijf PvdA-kamerleden opstappen, is ze aan de beurt. Of ze als vertegenwoordiger van de "I want it all, I want it now"-generatie zo lang kan wachten? Misschien zint ze al op het Alternatief voor Politieke Partij (APP).

In de wachtkamerDe Partij van de Arbeid blijft nog even een generatiestrijd bespaard. Als liefhebber van discussie had ik me zo verheugd op de debatten binnen de PvdA-kamerfractie tussen de traditionele gestaalde vakbondskaders en een nieuwlichter als kandidaat-kamerlid Mei Li Vos. Tegen de polls van weken geleden in heeft zij vooralsnog de Tweede Kamer niet gehaald, tenzij ze op eigen kracht via voorkeursstemmen blijkt te zijn gekozen.

Waar moet je haar ook alweer van kennen? Mei Li Vos is één van de oprichters van de nieuwe vakbond: het Alternatief voor Vakbond . Het AVV is ontstaan uit ergernis over de traditionele vakbonden die vooral de belangen zouden vertegenwoordigen van niet-werkenden en van 55-plussers. Als coole strijdster tegen behoudzuchtige babyboomers schrijft Mei Li Vos colums voor het opinieweekblad Vrij Nederland en de vacaturekrant Volkskrant Banen.

Met haar 38ste plaats op de kieslijst zit ze voorlopig in wachtkamer. Pas als vijf PvdA-kamerleden opstappen, is ze aan de beurt. Of ze als vertegenwoordiger van de "I want it all, I want it now"-generatie zo lang kan wachten? Misschien zint ze al op het Alternatief voor Politieke Partij (APP).