Personeelslog

Normale werkweek inzet van agressieve recruitment

Onder het kopje 'Concurrentiestrijd op arbeidsmarkt verhardt' heeft Personeelslog geschreven over de ongebruikelijke manier waarop een anonieme accounttant probeert personeel weg te lokken van de vier grote Nederlandse accountancy-kantoren. Inmiddels heeft de anonieme accountant zijn masker afgezet en via de site Recruiter Online een toelichting gegeven op de actie. Achter de anonieme werkgever blijkt inderdaad Berk, Accountants en Belastingadviseurs te schuilen. Hans Koning van Berk: "Uit onderzoek is gebleken dat de balans werk/privé voor accountants en belastingadviseurs de belangrijkste keuzefactor is bij het selecteren van de werkgever. Omdat deze balans bij de Big Four, te weten Deloitte, Ernst & Young, KPMG en PriceWaterhouseCoopers regelmatig is verstoord, kiezen veel Big Four medewerkers voor Berk.” Omdat Berk meer werknemers van haar concurrenten kan gebruiken, heeft arbeidsmarktcommunicatiebureau Maximum een opvallende actie georganiseerd. Medewerkers van Big Four werden uitgedaagd om iets te vertellen over hun balans tussen werk en privé. Dit kon door te e-mailen of te sms-en naar een grote videowall op een vrachtwagen die voor de concurrerende kantoren stond geparkeerd. Ook was er een balanstest die de accountants via internet konden invullen. Volgens Berk hebben bijna 1500 accountants de online test gedaan. Onduidelijk is nog of deze accountants genoeg hebben van de "extreem lange werkweken en onpersoonlijke werksfeer", zoals Koning de bedrijfscultuur omschrijft van zijn grote concurrenten, en daadwerkelijk overstappen naar het knusse en gezellige Berk.

Anonieme strijderOnder het kopje 'Concurrentiestrijd op arbeidsmarkt verhardt' heeft Personeelslog geschreven over de ongebruikelijke manier waarop een anonieme accounttant probeert personeel weg te lokken van de vier grote Nederlandse accountancy-kantoren. Inmiddels heeft de anonieme accountant zijn masker afgezet en via de site Recruiter Online een toelichting gegeven op de actie.

Achter de anonieme werkgever blijkt inderdaad Berk, Accountants en Belastingadviseurs te schuilen. Hans Koning van Berk: "Uit onderzoek is gebleken dat de balans werk/privé voor accountants en belastingadviseurs de belangrijkste keuzefactor is bij het selecteren van de werkgever. Omdat deze balans bij de Big Four, te weten Deloitte, Ernst & Young, KPMG en PriceWaterhouseCoopers regelmatig is verstoord, kiezen veel Big Four medewerkers voor Berk.”

Omdat Berk meer werknemers van haar concurrenten kan gebruiken, heeft arbeidsmarktcommunicatiebureau Maximum een opvallende actie georganiseerd. Medewerkers van Big Four werden uitgedaagd om iets te vertellen over hun balans tussen werk en privé. Dit kon door te e-mailen of te sms-en naar een grote videowall op een vrachtwagen die voor de concurrerende kantoren stond geparkeerd. Ook was er een balanstest die de accountants via internet konden invullen. Volgens Berk hebben bijna 1500 accountants de online test gedaan.

Onduidelijk is nog of deze accountants genoeg hebben van de "extreem lange werkweken en onpersoonlijke werksfeer", zoals Koning de bedrijfscultuur omschrijft van zijn grote concurrenten, en daadwerkelijk overstappen naar het knusse en gezellige Berk.