Personeelslog

Personeelslog in 2009

Uit de top 10 van meest gelezen artikelen van 2009 blijkt dat de economische crisis veel aandacht trok van Personeelslog-lezers. Ook artikelen over HR-trends werden veel gelezen. Het artikel dat gastblogger Daan Koek schreef over de vindbaarheid van vacatures in Google, riep de meeste reacties op. In 2008 stond in het HR-vak de economische crisis centraal. Het was voor veel bedrijven een kwestie van overleven. Voorbeelden van HR-gerelateerde bedrijven die hierin niet slaagden, waren onder meer het HR-portaal Recruiter Online, vacaturesite TotalJobs en onderzoeksinstituut OSA. Definitieve doorbraak netwerksites Terugklikkend in een jaar Personeelslog valt de definitieve doorbraak op van netwerksites als LinkedIn en Twitter. Voor HR- en recruitmentprofessionals zijn dit steeds meer gewone tools geworden die zij succesvol gebruiken in hun dagelijkse werk. Het langer doorwerken dat het kabinet voorstaat, heeft tot veel discussies geleid. In het komend jaar zullen HR-professionals zich het hoofd breken over wat dit allemaal zal betekenen voor het HR-vak. De top 10 van meest gelezen artikelen 1. Zijn er ook sectoren die profiteren van de recessie? 2. De HR-trends voor 2009 3. Personenzoeker WieoWie is vernieuwd 4. 35 manieren om op personeel te besparen zonder te ontslaan 5. 10 eigenschappen van nieuwe werknemers 6. Komende jaren volop werk voor HR-professionals 7. Sollicitanten vinden nieuwe wegen naar werkgevers 8. Nederlandse top 100 van HR-twitteraars 9. Defensie haalt oud-militairen terug 10. De HR-trends voor 2010 De top 5 van meest bediscussieerde artikelen 1. Vacatures slecht vindbaar in Google van gastauteur Daan Koek 2. HR-manager: Helft kandidaten haakt af door Hyves-blokkade 3. Langer doorwerken: leveren ouderen hun geld wel op? 4. 'Voer sollicitatiegesprekjes van vijf minuten' 5. Zelfs Elsevier heeft LinkedIn ontdekt Lees ook: Het HR-jargon van 2009 De HR-trends voor 2010: Nederland leert hosselen Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog. Een succesvol 2010 Alle lezers, deelnemers aan de discussies en gastbloggers wil ik graag hartelijk bedanken voor hun tijd, artikelen, reacties en tips. Ik hoop jullie ook volgend jaar weer te mogen begroeten bij Personeelslog. Voor 2010 wens ik jullie - zowel zakelijk als privé - het allerbeste toe. Cor Rietman

Uit de top 10 van meest gelezen artikelen van 2009 blijkt dat de economische crisis veel aandacht trok van Personeelslog-lezers. Ook artikelen over HR-trends werden veel gelezen.
Het artikel dat gastblogger Daan Koek schreef over de vindbaarheid van vacatures in Google, riep de meeste reacties op.

In 2008 stond in het HR-vak de economische crisis centraal. Het was voor veel bedrijven een kwestie van overleven. Voorbeelden van HR-gerelateerde bedrijven die hierin niet slaagden, waren onder meer het HR-portaal Recruiter Online, vacaturesite TotalJobs en onderzoeksinstituut OSA.

Definitieve doorbraak netwerksites
Terugklikkend in een jaar Personeelslog valt de definitieve doorbraak op van netwerksites als LinkedIn en Twitter. Voor HR- en recruitmentprofessionals zijn dit steeds meer gewone tools geworden die zij succesvol gebruiken in hun dagelijkse werk.

Het langer doorwerken dat het kabinet voorstaat, heeft tot veel discussies geleid. In het komend jaar zullen HR-professionals zich het hoofd breken over wat dit allemaal zal betekenen voor het HR-vak.

De top 10 van meest gelezen artikelen
1. Zijn er ook sectoren die profiteren van de recessie?
2. De HR-trends voor 2009
3. Personenzoeker WieoWie is vernieuwd
4. 35 manieren om op personeel te besparen zonder te ontslaan
5. 10 eigenschappen van nieuwe werknemers
6. Komende jaren volop werk voor HR-professionals
7. Sollicitanten vinden nieuwe wegen naar werkgevers
8. Nederlandse top 100 van HR-twitteraars
9. Defensie haalt oud-militairen terug
10. De HR-trends voor 2010

De top 5 van meest bediscussieerde artikelen
1. Vacatures slecht vindbaar in Google van gastauteur Daan Koek
2. HR-manager: Helft kandidaten haakt af door Hyves-blokkade
3. Langer doorwerken: leveren ouderen hun geld wel op?
4. 'Voer sollicitatiegesprekjes van vijf minuten'
5. Zelfs Elsevier heeft LinkedIn ontdekt

Lees ook:
Het HR-jargon van 2009
De HR-trends voor 2010: Nederland leert hosselen

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.


Een succesvol 2010

Alle lezers, deelnemers aan de discussies en gastbloggers wil ik graag hartelijk bedanken voor hun tijd, artikelen, reacties en tips.

Ik hoop jullie ook volgend jaar weer te mogen begroeten bij Personeelslog.
Voor 2010 wens ik jullie - zowel zakelijk als privé - het allerbeste toe.

Cor Rietman