Personeelslog

Pesten veroorzaakt door gebrek aan leiderschap

Britse managers steken de hand in eigen boezem. Volgens hen is gebrekkig leiderschap de belangrijkste oorzaak van pesterijen op de werkvloer. Dat blijkt uit een onderzoek van het Chartered Management Institute waarover Managing21.be schrijft. Niet alleen onder managers, maar ook onder kandidaten is pesten op het werk een hot issue geworden. Top 5 oorzaken pesten Volgens Engelse managers zijn de belangrijkste oorzaken van pesterijen: 1 gebrek aan leiderschapstalent (volgens 66% van de managers) 2 persoonlijkheid van de leidinggevende (57%) 3 een autoritaire managementstijl (56%) 4 de onkunde om problemen aan te pakken (37%) 5 het opleggen van onrealistische doelstellingen (27%). Top 3 pesterijen En over wat voor pesterijen hebben we het dan? De top drie volgens de Britse managers: 1 machtsmisbruik (71%) 2 overdreven controles (63%) 3 uitsluiting (55%). Hot issue voor kandidaten Pesten op het werk is een hot issue geworden. Ook voor kandidaten. In Amerika is voor hen zelfs een vacaturesite opgezet met Jerkfreejobs. Over de manier waarop de werkgevers worden geselecteerd die hierop mogen adverteren, valt wel wat af te dingen. Zo komen alleen bedrijven in aanmerking die een certificaat of prijs hebben gekregen van een instituut als Great Place to Work. Bij deze verkiezingen heeft Personeelslog eerder kritische kanttekeningen geplaatst. Veel kandidaten hebben een hekel aan een werksfeer die wordt verpest door pesterijen. Maar hoe kan een bedrijf aan kandidaten duidelijk maken dat het echt geen pestkoppen tolereert?

Britse managers steken de hand in eigen boezem. Volgens hen is gebrekkig leiderschap de belangrijkste oorzaak van pesterijen op de werkvloer. Dat blijkt uit een onderzoek van het Chartered Management Institute waarover Managing21.be schrijft.
Niet alleen onder managers, maar ook onder kandidaten is pesten op het werk een hot issue geworden.

Top 5 oorzaken pesten
Volgens Engelse managers zijn de belangrijkste oorzaken van pesterijen:
1 gebrek aan leiderschapstalent (volgens 66% van de managers)
2 persoonlijkheid van de leidinggevende (57%)
3 een autoritaire managementstijl (56%)
4 de onkunde om problemen aan te pakken (37%)
5 het opleggen van onrealistische doelstellingen (27%).

Top 3 pesterijen
En over wat voor pesterijen hebben we het dan? De top drie volgens de Britse managers:
1 machtsmisbruik (71%)
2 overdreven controles (63%)
3 uitsluiting (55%).

Hot issue voor kandidaten
Pesten op het werk is een hot issue geworden. Ook voor kandidaten. In Amerika is voor hen zelfs een vacaturesite opgezet met Jerkfreejobs. Over de manier waarop de werkgevers worden geselecteerd die hierop mogen adverteren, valt wel wat af te dingen. Zo komen alleen bedrijven in aanmerking die een certificaat of prijs hebben gekregen van een instituut als Great Place to Work. Bij deze verkiezingen heeft Personeelslog eerder kritische kanttekeningen geplaatst.

Veel kandidaten hebben een hekel aan een werksfeer die wordt verpest door pesterijen. Maar hoe kan een bedrijf aan kandidaten duidelijk maken dat het echt geen pestkoppen tolereert?