Personeelslog

Piet Hein rapt met Ahmed?

Verse sneeuw, schone lakens, een nieuwe baan. Weg met het besmeurde verleden, een nieuw begin. Een beetje kinderachtig misschien, maar ik kan me enorm verheugen op een nieuwe ploeg ministers op de trappen van het paleis. Politieke kleur maakt niet uit, als er maar nieuwe mensen in zitten. Of als het niet anders kan: ervaren politici op een ander ministerie. Hoe zal het de nieuwe minister van Sociale Zaken vergaan? Kan minister Piet Hein Donner opschieten met zijn staatssecretaris Ahmed Aboutaleb. Geeft de oude rot een lesje staatsinrichting aan Aboutaleb? En geeft Aboutaleb op zijn beurt Donner bijles over de Sociaal-Economische Raad waar hij ooit nog als hoofd voorlichting heeft gewerkt? Het kabinet wil immers in zijn eerste 100 dagen een sociaal akkoord sluiten met werkgevers en werknemers. Zullen Donner en Aboutaled samen een rap opnemen om het ijs te breken? En wat gebeurt met de werknemers van de overheid? Guusje ter Horst, oud-burgemeester van Nijmegen, wordt als minister van Binnenlandse Zaken hun nieuwe werkgever. Zal het haar lukken om anoniem solliciteren in te voeren, zoals ze in Nijmegen wilde? Of wordt het anoniem ontslaan omdat het kabinet wil bezuinigen op de rijksambtenaren? Een nieuw kabinet met fris bloed. Ik zal ervan genieten. Zeker de eerste weken.

De Don in actieVerse sneeuw, schone lakens, een nieuwe baan. Weg met het besmeurde verleden, een nieuw begin.
Een beetje kinderachtig misschien, maar ik kan me enorm verheugen op een nieuwe ploeg ministers op de trappen van het paleis. Politieke kleur maakt niet uit, als er maar nieuwe mensen in zitten. Of als het niet anders kan: ervaren politici op een ander ministerie.

Hoe zal het de nieuwe minister van Sociale Zaken vergaan? Kan minister Piet Hein Donner opschieten met zijn staatssecretaris Ahmed Aboutaleb. Geeft de oude rot een lesje staatsinrichting aan Aboutaleb? En geeft Aboutaleb op zijn beurt Donner bijles over de Sociaal-Economische Raad waar hij ooit nog als hoofd voorlichting heeft gewerkt? Het kabinet wil immers in zijn eerste 100 dagen een sociaal akkoord sluiten met werkgevers en werknemers. Zullen Donner en Aboutaled samen een rap opnemen om het ijs te breken?

En wat gebeurt met de werknemers van de overheid? Guusje ter Horst, oud-burgemeester van Nijmegen, wordt als minister van Binnenlandse Zaken hun nieuwe werkgever. Zal het haar lukken om anoniem solliciteren in te voeren, zoals ze in Nijmegen wilde? Of wordt het anoniem ontslaan omdat het kabinet wil bezuinigen op de rijksambtenaren?

Een nieuw kabinet met fris bloed. Ik zal ervan genieten. Zeker de eerste weken.