Personeelslog

Politiek correct woordenboek: Bicultureel

Bicultureel: Een persoon die zich heeft verrijkt met minstens één andere cultuur. Deze nieuwe term voor het politiek correcte woordenboek is afkomstig van Opleidingscentrum De Baak dat dit weekend via krantenadvertenties zoekt naar biculturele inspirators. Voor de mensen die het nieuwe politiek correcte jargon niet beheersen: Bicultureel heette vorige week nog allochtoon. Deze oude term heeft een negatieve bijklank en moet daarom kennelijk worden vervangen door een positief woord: bicultureel. Wat een briljante gedachte. Je noemt het anders en de problemen zijn opgelost. Bovendien is een woordje vervangen veel goedkoper dan investeren in opleidingen en makkelijker dan discrimatie tegengaan.

Bicultureel: Een persoon die zich heeft verrijkt met minstens één andere cultuur.
Deze nieuwe term voor het politiek correcte woordenboek is afkomstig van Opleidingscentrum De Baak dat dit weekend via krantenadvertenties zoekt naar biculturele inspirators.

Voor de mensen die het nieuwe politiek correcte jargon niet beheersen: Bicultureel heette vorige week nog allochtoon. Deze oude term heeft een negatieve bijklank en moet daarom kennelijk worden vervangen door een positief woord: bicultureel.
Wat een briljante gedachte. Je noemt het anders en de problemen zijn opgelost. Bovendien is een woordje vervangen veel goedkoper dan investeren in opleidingen en makkelijker dan discrimatie tegengaan.