Personeelslog

Proef: Volkskrant-vacatures ook op Marktplaats.nl

Bij wijze van proef plaatst de Volkskrant zijn vacatures door op de koopjessite Marktplaats. Dat meldt de marketingsite Emerce vandaag. De Volkskrant volgt hiermee het voorbeeld van het werving- en selectiebureau Michael Page waarover Personeelslog eerder heeft geschreven. Volgens Emerce duurt de proef tot 1 november. Op deze manier wil de Volkskrant een breder bereik realiseren voor zijn vacatures dan de krant, het vacatureweekblad en -site Volkskrantbanen. Zijn de marketeers van de Volkskrant inmiddels tot de conclusie gekomen dat het bereik van de eigen media alleen niet langer de hoge advertentieprijzen rechtvaardigt? Verder vraag je je af of de koopjesjagers bij Marktplaats ook op zoek gaan naar de banen voor hoger opgeleiden die de Volkskrant doorgaans heeft. Stel dat het zo is, waarom zou een opdrachtgever nog bij de dure Volkskrant adverteren? Interessant is trouwens dat iedereen (ook de concurrenten op de arbeidsmarkt) van elke vacature kan zien, hoeveel doorkliks deze heeft.

Bij wijze van proef plaatst de Volkskrant zijn vacatures door op de koopjessite Marktplaats. Dat meldt de marketingsite Emerce vandaag. De Volkskrant volgt hiermee het voorbeeld van het werving- en selectiebureau Michael Page waarover Personeelslog eerder heeft geschreven.

Volgens Emerce duurt de proef tot 1 november. Op deze manier wil de Volkskrant een breder bereik realiseren voor zijn vacatures dan de krant, het vacatureweekblad en -site Volkskrantbanen.

Zijn de marketeers van de Volkskrant inmiddels tot de conclusie gekomen dat het bereik van de eigen media alleen niet langer de hoge advertentieprijzen rechtvaardigt?
Verder vraag je je af of de koopjesjagers bij Marktplaats ook op zoek gaan naar de banen voor hoger opgeleiden die de Volkskrant doorgaans heeft. Stel dat het zo is, waarom zou een opdrachtgever nog bij de dure Volkskrant adverteren?

Interessant is trouwens dat iedereen (ook de concurrenten op de arbeidsmarkt) van elke vacature kan zien, hoeveel doorkliks deze heeft.