Personeelslog

Professionals vinden via LinkedIn

Waar de netwerk-site Hyves miljoenen jonge Nederlanders trekt, is het in Nederland veel kleinere LinkedIn voor P&O'ers minstens zo interessant. LinkedIn is ook een netwerk-site, maar heeft geen foto's, filmpjes of weblogs. Tieners zult u er vergeefs zoeken. Wie u er wel vindt? Hoog opgeleide professionals met ervaring. De filosofie van de oprichters van LinkedIn is simpel. Als je zo'n tien jaar werkt, bouw je vanzelf een groot netwerk op. Door de jaren heen verwateren de contacten en verlies je mensen uit het oog. LinkedIn helpt op een simpele manier het netwerk in stand te houden. LinkedIn bestaat wereldwijd inmiddels uit zeven miljoen professionals, onder wie tienduizenden uit Nederland. De basis van de site is dat professionals een eigen profiel invullen met gegevens over hun loopbaan (hun huidige baan, vorige werkkringen, expertise, opleidingen enz). Vervolgens bouwen ze online een netwerk op van studievrienden, (oud)collega's enz. Mensen die ze niet alleen kennen, maar ook vertrouwen. Zelfs kunnen ze via zijn of haar profiel iemand uit het netwerk aanbevelen. Via het netwerk van hun kennissen kunnen de LinkedIn-leden met nog meer mensen in contact komen als ze op zoek zijn naar informatie, zaken willen doen, werk of een werknemer zoeken. Wat heeft LinkedIn hrm'ers te bieden? Deze netwerk-site heeft verschillende interessante mogelijkheden: - voor een bescheiden bedrag kunnen vacatures worden gepubliceerd (max 95 dollar per vacature) - gratis kunnen LinkedIn-leden via de site hun netwerk mailen dat ze een vacature hebben en op zoek zijn naar een collega ('Weet jij iemand voor me?') en deze contacten kunnen de vacature weer via hun netwerk verspreiden - leden kunnen grasduinen in de grote bak met waardevolle CV's die LinkedIn is. Een basis-lidmaatschap is gratis. Hiermee kunnen bijvoorbeeld werknemers hun netwerk online up to date houden, uitbreiden en benaderen. Naast het gratis basis-lidmaatschap zijn er voor aanvullende diensten verschillende abonnementsvormen. Zie ook: Hyves-netwerk bruikbaar voor P&O'ers? Werknemers werven collega's via eigen homepage, weblog, MSN, Hyves

Waar de netwerk-site Hyves miljoenen jonge Nederlanders trekt, is het in Nederland veel kleinere LinkedIn voor P&O'ers minstens zo interessant.

LinkedIn is ook een netwerk-site, maar heeft geen foto's, filmpjes of weblogs. Tieners zult u er vergeefs zoeken. Wie u er wel vindt? Hoog opgeleide professionals met ervaring.
De filosofie van de oprichters van LinkedIn is simpel. Als je zo'n tien jaar werkt, bouw je vanzelf een groot netwerk op. Door de jaren heen verwateren de contacten en verlies je mensen uit het oog. LinkedIn helpt op een simpele manier het netwerk in stand te houden.

LinkedIn bestaat wereldwijd inmiddels uit zeven miljoen professionals, onder wie tienduizenden uit Nederland.
De basis van de site is dat professionals een eigen profiel invullen met gegevens over hun loopbaan (hun huidige baan, vorige werkkringen, expertise, opleidingen enz). Vervolgens bouwen ze online een netwerk op van studievrienden, (oud)collega's enz. Mensen die ze niet alleen kennen, maar ook vertrouwen. Zelfs kunnen ze via zijn of haar profiel iemand uit het netwerk aanbevelen.
Via het netwerk van hun kennissen kunnen de LinkedIn-leden met nog meer mensen in contact komen als ze op zoek zijn naar informatie, zaken willen doen, werk of een werknemer zoeken.

Wat heeft LinkedIn hrm'ers te bieden?
Deze netwerk-site heeft verschillende interessante mogelijkheden:
- voor een bescheiden bedrag kunnen vacatures worden gepubliceerd (max 95 dollar per vacature)
- gratis kunnen LinkedIn-leden via de site hun netwerk mailen dat ze een vacature hebben en op zoek zijn naar een collega ('Weet jij iemand voor me?') en deze contacten kunnen de vacature weer via hun netwerk verspreiden
- leden kunnen grasduinen in de grote bak met waardevolle CV's die LinkedIn is.

Een basis-lidmaatschap is gratis. Hiermee kunnen bijvoorbeeld werknemers hun netwerk online up to date houden, uitbreiden en benaderen.
Naast het gratis basis-lidmaatschap zijn er voor aanvullende diensten verschillende abonnementsvormen.

Zie ook:
Hyves-netwerk bruikbaar voor P&O'ers?
Werknemers werven collega's via eigen homepage, weblog, MSN, Hyves