Personeelslog

Recruiter, waar ben je?

Telefoon en mail zijn niet genoeg voor het werving- en selectiebureau Netwerven om bereikbaar te zijn. Sinds deze week kunnen kandidaten makkelijk nagaan waar de recruiters van dit bureau zijn en hen direct aanspreken. Via het GPS-signaal van een mobiele telefoon (of van een TomTom) laat Netwerven in samenwerking met de site Trackr op een plattegrond redelijk nauwkeurig zien waar de recruiters zich op dat moment bevinden. Dergelijke tracking-toepassingen op basis van het GPS-signaal worden al vaak gebruikt door bedrijven die willen weten waar hun chauffeurs of hun vertegenwoordigers precies uithangen. Nieuw is het gebruik in de recruitment. Toegevoegde waarde? Maar wat heb je eraan? "De traceerbaar- en vindbaarheid van de recruiter heeft toegevoegde waarde en kan het een recruitmentproces versnellen", vindt Leon Willemsens, directeur van Netwerven. "Denk bijvoorbeeld aan banenbeurzen of innovatieve recruitment games die zich deels online en offline afspelen. De kandidaat kan onze recruiter nu altijd snel vinden." Misschien interessanter is de mogelijkheid dat de kandidaat ook zijn positie kenbaar kan maken aan de recruiter. "Uiteraard gebeurt dat altijd na toestemming, we gaan het zeker niet gebruiken om ongevraagd kandidaten te volgen", aldus Willemsens. De trackingsite Trackr waarvan Netwerven gebruik maakt, werkt overigens samen netwerksites als Hyves. "Trackr heeft al een gadget ontwikkeld die de actuele positie toont op je Hyves-pagina", aldus Willemsens. "Het is een kwestie van tijd voordat het op grote schaal kan worden toegepast bij recruitmentevenementen." Direct afspraak tussendoor Of kandidaten echt willen weten waar een Netwerven-recruiter is, vraag ik me af. Bovendien betwijfel ik of de recruiters zoveel tijd in hun agenda hebben dat ze direct tussendoor een afspraak met een kandidaat plannen omdat deze toevallig in de buurt is. Dat neemt niet weg dat het een interessant experiment is. Voor wie de proef op de som wil nemen, kan een recruiter lokaliseren en benaderen via de contactpagina van de Netwerven-site.

Recruiter waar ben je?Telefoon en mail zijn niet genoeg voor het werving- en selectiebureau Netwerven om bereikbaar te zijn. Sinds deze week kunnen kandidaten makkelijk nagaan waar de recruiters van dit bureau zijn en hen direct aanspreken.

Via het GPS-signaal van een mobiele telefoon (of van een TomTom) laat Netwerven in samenwerking met de site Trackr op een plattegrond redelijk nauwkeurig zien waar de recruiters zich op dat moment bevinden.

Dergelijke tracking-toepassingen op basis van het GPS-signaal worden al vaak gebruikt door bedrijven die willen weten waar hun chauffeurs of hun vertegenwoordigers precies uithangen. Nieuw is het gebruik in de recruitment.

Toegevoegde waarde?
Maar wat heb je eraan? "De traceerbaar- en vindbaarheid van de recruiter heeft toegevoegde waarde en kan het een recruitmentproces versnellen", vindt Leon Willemsens, directeur van Netwerven. "Denk bijvoorbeeld aan banenbeurzen of innovatieve recruitment games die zich deels online en offline afspelen. De kandidaat kan onze recruiter nu altijd snel vinden."

Misschien interessanter is de mogelijkheid dat de kandidaat ook zijn positie kenbaar kan maken aan de recruiter. "Uiteraard gebeurt dat altijd na toestemming, we gaan het zeker niet gebruiken om ongevraagd kandidaten te volgen", aldus Willemsens.
De trackingsite Trackr waarvan Netwerven gebruik maakt, werkt overigens samen netwerksites als Hyves. "Trackr heeft al een gadget ontwikkeld die de actuele positie toont op je Hyves-pagina", aldus Willemsens. "Het is een kwestie van tijd voordat het op grote schaal kan worden toegepast bij recruitmentevenementen."

Direct afspraak tussendoor
Of kandidaten echt willen weten waar een Netwerven-recruiter is, vraag ik me af. Bovendien betwijfel ik of de recruiters zoveel tijd in hun agenda hebben dat ze direct tussendoor een afspraak met een kandidaat plannen omdat deze toevallig in de buurt is.
Dat neemt niet weg dat het een interessant experiment is. Voor wie de proef op de som wil nemen, kan een recruiter lokaliseren en benaderen via de contactpagina van de Netwerven-site.