Personeelslog

RSS dient de mens

Er is zoveel informatie, er zijn zoveel kranten, vakbladen en internetsites. Ik heb er geen tijd voor. Denkt u dat ook weleens? Het gemak dient de mens. In dit geval RSS (afkorting voor Really Simple Syndication). Wie precies wil weten hoe werkt, kan terecht bij Wikipedia. Interessanter is wat kunt u ermee? Steeds meer internetsites bieden hun bezoekers de mogelijkheid om zich gratis te abonneren op een zogenaamde RSS-feed. Vaak te herkennen aan het oranje symbooltje dat ook bij dit bericht staat. Dat betekent dat u automatisch een signaal krijgt als er een nieuw bericht of bijvoorbeeld een nieuwe vacature is verschenen op sites waarop u zich heeft geabonneerd. Soms kunt u direct het hele bericht lezen, soms kunt u eenvoudig naar het desbetreffende nieuwtje doorklikken. Deze RSS-techniek is al weer enkele jaren oud. De reden waarom ik er nu over schrijf, is dat het gebruik van deze techniek eindelijk een beetje makkelijk wordt. In het begin waren voor het abonneren op RSS-feeds en het lezen hiervan aparte programma's noodzakelijk, zoals FeedDemon. Nu kan het ook via internetsites als Bloglines of de nieuwe Google Reader. Sommige internetbrowsers zoals Firefox maken het abonneren en lezen van RSS-feeds al mogelijk. De grote klapper komt binnenkort als Microsoft deze mogelijkheid eindelijk ook biedt aan de gebruikers van Internet Explorer. In de nieuwe versie (7) is RSS geintegreerd. Als u niet wilt wachten op de automatische update van uw Microsoft-software, kunt u deze versie van Explorer nu al downloaden. RSS-feeds worden vooral aangeboden door sites die veel actuele informatie aanbieden zoals nieuwssites of weblogs. Dus als u bij wilt blijven en tijd wilt besparen, probeer dan een van de bovengenoemde mogelijkheden uit. Om een goede start te maken, kunt u zich abonneren op: - de nieuwsfeed van Personeelsnet - de feed van dit Personeelsnet-weblog - voor meer RSS-feeds op het terrein van P&O en management zie het overzicht dat Personeelsnet voor u heeft samengesteld. Heeft u interessante RSS-feeds op het terrein van P&O en management? Laat het ons weten.

Er is zoveel informatie, er zijn zoveel kranten, vakbladen en internetsites. Ik heb er geen tijd voor. Denkt u dat ook weleens?

Het gemak dient de mens. In dit geval RSS (afkorting voor Really Simple Syndication). Wie precies wil weten hoe werkt, kan terecht bij Wikipedia. Interessanter is wat kunt u ermee?
Steeds meer internetsites bieden hun bezoekers de mogelijkheid om zich gratis te abonneren op een zogenaamde RSS-feed. Vaak te herkennen aan het oranje symbooltje dat ook bij dit bericht staat. Dat betekent dat u automatisch een signaal krijgt als er een nieuw bericht of bijvoorbeeld een nieuwe vacature is verschenen op sites waarop u zich heeft geabonneerd. Soms kunt u direct het hele bericht lezen, soms kunt u eenvoudig naar het desbetreffende nieuwtje doorklikken.

Deze RSS-techniek is al weer enkele jaren oud. De reden waarom ik er nu over schrijf, is dat het gebruik van deze techniek eindelijk een beetje makkelijk wordt. In het begin waren voor het abonneren op RSS-feeds en het lezen hiervan aparte programma's noodzakelijk, zoals FeedDemon. Nu kan het ook via internetsites als Bloglines of de nieuwe Google Reader.
Sommige internetbrowsers zoals Firefox maken het abonneren en lezen van RSS-feeds al mogelijk. De grote klapper komt binnenkort als Microsoft deze mogelijkheid eindelijk ook biedt aan de gebruikers van Internet Explorer. In de nieuwe versie (7) is RSS geintegreerd. Als u niet wilt wachten op de automatische update van uw Microsoft-software, kunt u deze versie van Explorer nu al downloaden.

RSS-feeds worden vooral aangeboden door sites die veel actuele informatie aanbieden zoals nieuwssites of weblogs. Dus als u bij wilt blijven en tijd wilt besparen, probeer dan een van de bovengenoemde mogelijkheden uit.
Om een goede start te maken, kunt u zich abonneren op:
- de nieuwsfeed van Personeelsnet
- de feed van dit Personeelsnet-weblog
- voor meer RSS-feeds op het terrein van P&O en management zie het overzicht dat Personeelsnet voor u heeft samengesteld.

Heeft u interessante RSS-feeds op het terrein van P&O en management? Laat het ons weten.