Personeelslog

Schouderklopje in plaats van bonus

Na gesneden te hebben in de bonussen, kiest adviesbureau Deloitte in Engeland voor een andere strategie om werknemers vast te houden. Niet het snelle geld, maar coaching moet het voortaan doen. Om medewerkers te motiveren voor hun werk en hen betrokken te houden bij hun werkgever, gaat Deloitte een coachingssysteem opzetten. Via coaches krijgen de medewerkers erkenning voor hun prestaties. Erkenning "Met coaching kun je mensen erkenning geven dat ze het echt goed doen in een project en laten zien dat je dit waardeert", legt Stevan Rolls, HR-manager van Deloitte, uit aan Personnel Today. "Medewerkers kunnen hiermee niet hun rekeningen betalen. Maar Deloitte kan in deze tijd nu eenmaal geen hoge bonussen betalen." Met het nieuwe coachingssysteem wil Deloitte ook efficiënter omgaan met het budget dat het adviesbureau besteedt aan scholing en ontwikkeling. De coaches moeten er namelijk ook voor zorgen dat de werknemers daadwerkelijk toepassen wat zij tijdens een cursus of opleiding hebben geleerd. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Na gesneden te hebben in de bonussen, kiest adviesbureau Deloitte in Engeland voor een andere strategie om werknemers vast te houden. Niet het snelle geld, maar coaching moet het voortaan doen.

Om medewerkers te motiveren voor hun werk en hen betrokken te houden bij hun werkgever, gaat Deloitte een coachingssysteem opzetten. Via coaches krijgen de medewerkers erkenning voor hun prestaties.

Erkenning
"Met coaching kun je mensen erkenning geven dat ze het echt goed doen in een project en laten zien dat je dit waardeert", legt Stevan Rolls, HR-manager van Deloitte, uit aan Personnel Today. "Medewerkers kunnen hiermee niet hun rekeningen betalen. Maar Deloitte kan in deze tijd nu eenmaal geen hoge bonussen betalen."

Met het nieuwe coachingssysteem wil Deloitte ook efficiënter omgaan met het budget dat het adviesbureau besteedt aan scholing en ontwikkeling. De coaches moeten er namelijk ook voor zorgen dat de werknemers daadwerkelijk toepassen wat zij tijdens een cursus of opleiding hebben geleerd.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.