Personeelslog

Seksediscriminatie in de hitte

Herinnert u de postbodes nog die protesteerden toen zij niet meer in korte broek hun rondes mochten lopen? Uit een Engels onderzoek blijkt dat bij warm weer vrouwen bloter op het werk mogen verschijnen dan mannen. Waar vrouwen met blote armen in een kort rokje op slippers mogen sjokken, wordt van mannen verwacht - ook bij hitte - dat zij in hun traditionele kantoorkloffie komen. Dat blijkt uit een analyse van Engelse kledingvoorschriften. Nou en, denkt u misschien. Zo makkelijk komt u er niet vanaf. Volgens het onderzoeksbureau lopen bedrijven die dit soort onderscheid maken het risico dat ze worden vervolgd wegens seksediscriminatie. En zo hoort het: teenslippers voor iedereen, maar dan wel met het bedrijfslogo erop!

Herinnert u de postbodes nog die protesteerden toen zij niet meer in korte broek hun rondes mochten lopen?
Uit een Engels onderzoek blijkt dat bij warm weer vrouwen bloter op het werk mogen verschijnen dan mannen. Waar vrouwen met blote armen in een kort rokje op slippers mogen sjokken, wordt van mannen verwacht - ook bij hitte - dat zij in hun traditionele kantoorkloffie komen. Dat blijkt uit een analyse van Engelse kledingvoorschriften.

Nou en, denkt u misschien. Zo makkelijk komt u er niet vanaf. Volgens het onderzoeksbureau lopen bedrijven die dit soort onderscheid maken het risico dat ze worden vervolgd wegens seksediscriminatie. En zo hoort het: teenslippers voor iedereen, maar dan wel met het bedrijfslogo erop!