Personeelslog

Rijksoverheid en Shell wisselen managers uit

In de Limburgse Week van de mobiliteit blijven grote werkgevers als Shell en de rijksoverheid niet achter. Deze week hebben zij afgesproken om onderling managers uit te wisselen. Deze week hebben minister Guusje Ter Horst van Binnenlandse Zaken en president-directeur Peter de Wit van Shell Nederland afspraken gemaakt over de uitwisseling op managementniveau. Doel hiervan is het "verbeteren van inzicht in de vaak zo gescheiden werelden van overheid en bedrijfsleven", aldus het persbericht. Bovendien worden hiermee contacten gelegd die de samenwerking tussen de rijksoverheid en Shell ten goede kunnen komen. Detachering voor minimaal 1 jaar De uitwisseling heeft de vorm van detachering van overheidsmanagers bij Shell en andersom. De detachering duurt in principe een à twee jaar. In de overeenkomst benadrukken Shell en de rijksoverheid dat het geen vrijblijvend initiatief is. "Het gaat steeds om een substantiele inhoudelijke opdracht voor de desbetreffende manager waar kennis, ervaring en netwerk van de manager het bedrijf respectievelijk de overheidsorganisatie verder kunnen helpen." Uitwisselingsprogramma De afspraak tussen Shell en rijksoverheid is gemaakt in het kader van het uitwisselingsprogramma overheid-bedrijfsleven van de Algemene Bestuursdienst van het ministerie van BZK en VNO-NCW. Het is een initiatief van de Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar. Wat zullen de overheidsmanagers na hun terugkeer kunnen gebruiken van hun managementervaring in het bedrijfsleven? En wat leren de Shell-managers straks van de overheid?

In de Limburgse Week van de mobiliteit blijven grote werkgevers als Shell en de rijksoverheid niet achter. Deze week hebben zij afgesproken om onderling managers uit te wisselen.

Deze week hebben minister Guusje Ter Horst van Binnenlandse Zaken en president-directeur Peter de Wit van Shell Nederland afspraken gemaakt over de uitwisseling op managementniveau. Doel hiervan is het "verbeteren van inzicht in de vaak zo gescheiden werelden van overheid en bedrijfsleven", aldus het persbericht.
Bovendien worden hiermee contacten gelegd die de samenwerking tussen de rijksoverheid en Shell ten goede kunnen komen.

Detachering voor minimaal 1 jaar
De uitwisseling heeft de vorm van detachering van overheidsmanagers bij Shell en andersom. De detachering duurt in principe een à twee jaar.

In de overeenkomst benadrukken Shell en de rijksoverheid dat het geen vrijblijvend initiatief is. "Het gaat steeds om een substantiele inhoudelijke opdracht voor de desbetreffende manager waar kennis, ervaring en netwerk van de manager het bedrijf respectievelijk de overheidsorganisatie verder kunnen helpen."

Uitwisselingsprogramma
De afspraak tussen Shell en rijksoverheid is gemaakt in het kader van het uitwisselingsprogramma overheid-bedrijfsleven van de Algemene Bestuursdienst van het ministerie van BZK en VNO-NCW. Het is een initiatief van de Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar.

Wat zullen de overheidsmanagers na hun terugkeer kunnen gebruiken van hun managementervaring in het bedrijfsleven? En wat leren de Shell-managers straks van de overheid?