Personeelslog

Site verkoopt referenties aan werkgevers

Werkgevers die een nieuwe werknemer op het oog hebben, kunnen via de nieuwe internetsite de referentiebank voor 1,30 euro een referentie kopen over de sollicitant. Dat meldt de zakensite Zibb. Overigens kan dit alleen als een vorige werkgever op deze site een referentie heeft achtergelaten over de werknemer. En als de desbetreffende medewerker ook toestemming heeft gegeven om deze op de site te publiceren. En hierdoor is de kans om een referentie te treffen van een nieuwe werknemer niet zo groot. Als je niet bang bent om een telefoontje te plegen met een (oud)werkgever, kom je snel (veel) meer te weten. Want als je wilt checken of de kandidaat geschikt is voor jouw vacature, heb je meestal niet zoveel aan een algemene aanbeveling.

Werkgevers die een nieuwe werknemer op het oog hebben, kunnen via de nieuwe internetsite de referentiebank voor 1,30 euro een referentie kopen over de sollicitant. Dat meldt de zakensite Zibb.
Overigens kan dit alleen als een vorige werkgever op deze site een referentie heeft achtergelaten over de werknemer. En als de desbetreffende medewerker ook toestemming heeft gegeven om deze op de site te publiceren. En hierdoor is de kans om een referentie te treffen van een nieuwe werknemer niet zo groot.

Als je niet bang bent om een telefoontje te plegen met een (oud)werkgever, kom je snel (veel) meer te weten. Want als je wilt checken of de kandidaat geschikt is voor jouw vacature, heb je meestal niet zoveel aan een algemene aanbeveling.