Personeelslog

Snelle carrieremanagers blijken socialer en creatiever

Managers die snel doorstoten naar de absolute top, denken breder en begrijpen zichzelf en anderen beter. Die conclusie trekt organisatie-psycholoog Troy Jensen van het Engelse managementadviesbureau Kaisen Consulting. Jensen heeft de assessments die hij heeft begeleid, bestudeerd van 800 senior managers en hun loopbanen. Dat schrijft de Engelse site Management Issues. In vergelijking met zijn tragere collega-senior managers heeft de snelle carrièremaker (de zogenoemde highflyer die in acht jaar de absolute top bereikt) een bredere kijk, verlegt eerder grenzen, staat meer open voor nieuwe manieren van werken en hij begrijpt zichzelf en de emoties van anderen beter. Geen echt verrassende uitkomsten, maar toch het vermelden waard omdat dit is gebaseerd op serieus psychologisch onderzoek.

Winnaars: socialer en creatieverManagers die snel doorstoten naar de absolute top, denken breder en begrijpen zichzelf en anderen beter. Die conclusie trekt organisatie-psycholoog Troy Jensen van het Engelse managementadviesbureau Kaisen Consulting.

Jensen heeft de assessments die hij heeft begeleid, bestudeerd van 800 senior managers en hun loopbanen. Dat schrijft de Engelse site Management Issues.
In vergelijking met zijn tragere collega-senior managers heeft de snelle carrièremaker (de zogenoemde highflyer die in acht jaar de absolute top bereikt) een bredere kijk, verlegt eerder grenzen, staat meer open voor nieuwe manieren van werken en hij begrijpt zichzelf en de emoties van anderen beter.

Geen echt verrassende uitkomsten, maar toch het vermelden waard omdat dit is gebaseerd op serieus psychologisch onderzoek.