Personeelslog

Speciaal arbeidscontract voor avondmens

Deze maand heeft de eerste Deense werknemer een 'avondmens-contract' afgesloten met haar werkgever, zo lezen we het afgelopen weekend in het dagblad Trouw. In deze nieuwe arbeidsovereenkomst is vastgelegd dat de werknemer niet 's ochtends om half negen hoeft te beginnen, maar pas om tien uur. Deze vernieuwing is het eerste resultaat van de jonge, Deense belangenorganisatie van avondmensen B-samfundet. "Waarom opstaan bij het kraaien van de haan als maar vijf procent van de bevolking zich bezig houdt met landbouw en visserij? Denemarken is geen boerensamenleving meer. Wij werken aan een innovatieve, servicegerichte maatschappij en daarbij is hoofdarbeid belangrijker geworden. En creatief denken, nieuwe ideeën genereren, doe je niet per se tussen acht en vier", aldus Camilla Kring, de voorzitter van avondmensen, in Trouw. En: "Het is toch niet meer dan logisch om te werken op het moment dat je het meest productief bent?" Niet alleen de productiviteit van de individuele avond-werknemer stijgt, maar bovendien kan een bedrijf op deze manier eenvoudig zijn bedrijfstijd verlengen. En als er genoeg avondmensen later beginnen (en naar huis gaan), profiteert iedereen van kortere files. En wie weet kunnen we de gunstige effecten nog vergroten door de echte ochtendmensen de kans te geven nog vroeger te starten.

Deze maand heeft de eerste Deense werknemer een 'avondmens-contract' afgesloten met haar werkgever, zo lezen we het afgelopen weekend in het dagblad Trouw. In deze nieuwe arbeidsovereenkomst is vastgelegd dat de werknemer niet 's ochtends om half negen hoeft te beginnen, maar pas om tien uur.

Deze vernieuwing is het eerste resultaat van de jonge, Deense belangenorganisatie van avondmensen B-samfundet.
"Waarom opstaan bij het kraaien van de haan als maar vijf procent van de bevolking zich bezig houdt met landbouw en visserij? Denemarken is geen boerensamenleving meer. Wij werken aan een innovatieve, servicegerichte maatschappij en daarbij is hoofdarbeid belangrijker geworden. En creatief denken, nieuwe ideeën genereren, doe je niet per se tussen acht en vier", aldus Camilla Kring, de voorzitter van avondmensen, in Trouw.
En: "Het is toch niet meer dan logisch om te werken op het moment dat je het meest productief bent?"

Niet alleen de productiviteit van de individuele avond-werknemer stijgt, maar bovendien kan een bedrijf op deze manier eenvoudig zijn bedrijfstijd verlengen. En als er genoeg avondmensen later beginnen (en naar huis gaan), profiteert iedereen van kortere files. En wie weet kunnen we de gunstige effecten nog vergroten door de echte ochtendmensen de kans te geven nog vroeger te starten.