Personeelslog

Start Uitzendbureau en Creyf's heten straks Start People

Nog een paar dagen en dan bestaat Start Uitzendbureau niet meer. Vanaf 3 februari gaat het uitzendbureau verder onder de naam Start People. Eigenaar USG People is zijn merkenportfolio aan het saneren. Ook het Belgische uitzendbureau Creyf's wordt omgedoopt tot Start People (vanaf 23 april). Het Nederlandse uitzendbureau is in 1977 opgericht door ondernemende ambtenaren van wat toen nog het arbeidsbureau heette. De bedoeling was om via een uitzendformule langdurige werklozen en werkloze jongeren aan een baan te helpen. In de loop der jaren is Start steeds meer commercieel gaan werken. Toch wil ook Start People zich op de drukke uitzendmarkt onderscheiden via zijn maatschappelijke betrokkenheid. "Start People werkt voor iedereen", is dan ook het motto van de campagne die de nieuwe naam moet introduceren. "We verdiepen ons eerst in mensen, dan gaan we kijken naar de best werkende oplossing. Die aanpak leidt tot uitkomsten die werken voor iedereen, zowel voor onze zakelijke relaties als de mensen die voor ons werken", aldus de toelichting op de campagne van Start People-directeur Eric de Jong. Ook de Belgische uitzendketen Creyf's wordt onderdeel van Start People. Moeder USG People is overigens ook eigenaar van onder meer de uitzendbureaus Unique, Content, Secretary Plus en StarJob. Voorzover bekend, handhaaft USG People (vooralsnog?) deze merken. Update (1 februari): Naar aanleiding van enkele vragen van Personeelslog over de verschillende uitzendbureaus heeft Ron Icke van eigenaar USG People alert per mail gereageerd. Hij geeft daarin aan dat de namen Unique en Content bij de nieuwe merkstrategie gehandhaafd blijven. "Unique is inmiddels gerestyled en heeft als belangrijkste verandering het logo van USG People NV voor haar naam staan. Het label Content blijft onveranderd en ondergaat geen enkele wijziging."

Belgie moet wachten tot aprilNog een paar dagen en dan bestaat Start Uitzendbureau niet meer. Vanaf 3 februari gaat het uitzendbureau verder onder de naam Start People.
Eigenaar USG People is zijn merkenportfolio aan het saneren. Ook het Belgische uitzendbureau Creyf's wordt omgedoopt tot Start People (vanaf 23 april).

Het Nederlandse uitzendbureau is in 1977 opgericht door ondernemende ambtenaren van wat toen nog het arbeidsbureau heette. De bedoeling was om via een uitzendformule langdurige werklozen en werkloze jongeren aan een baan te helpen. In de loop der jaren is Start steeds meer commercieel gaan werken.

Toch wil ook Start People zich op de drukke uitzendmarkt onderscheiden via zijn maatschappelijke betrokkenheid. "Start People werkt voor iedereen", is dan ook het motto van de campagne die de nieuwe naam moet introduceren. "We verdiepen ons eerst in mensen, dan gaan we kijken naar de best werkende oplossing. Die aanpak leidt tot uitkomsten die werken voor iedereen, zowel voor onze zakelijke relaties als de mensen die voor ons werken", aldus de toelichting op de campagne van Start People-directeur Eric de Jong.

Ook de Belgische uitzendketen Creyf's wordt onderdeel van Start People.
Moeder USG People is overigens ook eigenaar van onder meer de uitzendbureaus Unique, Content, Secretary Plus en StarJob. Voorzover bekend, handhaaft USG People (vooralsnog?) deze merken.

Update (1 februari):
Naar aanleiding van enkele vragen van Personeelslog over de verschillende uitzendbureaus heeft Ron Icke van eigenaar USG People alert per mail gereageerd. Hij geeft daarin aan dat de namen Unique en Content bij de nieuwe merkstrategie gehandhaafd blijven. "Unique is inmiddels gerestyled en heeft als belangrijkste verandering het logo van USG People NV voor haar naam staan. Het label Content blijft onveranderd en ondergaat geen enkele wijziging."