Personeelslog

'Succes afhankelijk van het behoud van talent'

De Business Universiteit Nyenrode begint een denktank 'Competing for Talent' "om meer inzicht te krijgen in de strategische processen rondom werving en behoud van talent", aldus een persbericht van de universiteit. Om het onderwijs en onderzoek hierover op te zetten, heeft Nyenrode dr. Lidewey van der Sluis benoemd tot universitair hoofddocent Talent Management. Zij is nu nog universitair hoofddocent HR- en Organisatie-ontwikkeling aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Goed nieuws En voor HRM-ers heeft Nyenrode goed nieuws. "In de wereldeconomie verschuift de machtsbalans van kapitaal weer terug naar arbeid", aldus het persbericht waarin de universiteit de denktank aankondigt. En: "Bedrijven krijgen weinig geschikte reacties op vacatures, het personeel stapt over naar de concurrent en kennis verdwijnt met de pensionering van oudere werknemers. Het behoud van talenten wordt een scharnierpunt waar het succes van organisaties om draait." En nu snel onze directeuren naar Nyenrode sturen. Horen ze het ook eens van een ander.

De Business Universiteit Nyenrode begint een denktank 'Competing for Talent' "om meer inzicht te krijgen in de strategische processen rondom werving en behoud van talent", aldus een persbericht van de universiteit. Om het onderwijs en onderzoek hierover op te zetten, heeft Nyenrode dr. Lidewey van der Sluis benoemd tot universitair hoofddocent Talent Management. Zij is nu nog universitair hoofddocent HR- en Organisatie-ontwikkeling aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Goed nieuws
En voor HRM-ers heeft Nyenrode goed nieuws. "In de wereldeconomie verschuift de machtsbalans van kapitaal weer terug naar arbeid", aldus het persbericht waarin de universiteit de denktank aankondigt. En: "Bedrijven krijgen weinig geschikte reacties op vacatures, het personeel stapt over naar de concurrent en kennis verdwijnt met de pensionering van oudere werknemers. Het behoud van talenten wordt een scharnierpunt waar het succes van organisaties om draait."

En nu snel onze directeuren naar Nyenrode sturen. Horen ze het ook eens van een ander.