Personeelslog

Teveel reorganiseren leidt tot talentcrisis

Voortdurend reorganiseren kost méér dan het oplevert. Deze conclusie trekt PersonnelToday uit een onderzoek dat Corporate Executive Board heeft gedaan onder 18.000 werknemers van Europese bedrijven. Bedrijven die zijn gefocused op het voortdurend verbeteren van het bedrijfsresultaat door steeds maar te reorganiseren, bereiken vaak het tegendeel van wat ze beogen. Dat blijkt uit het onderzoek Executive Guidance for 2010 van Corporate Executive Board. Management vervangen Het voortdurend reorganiseren gaat volgens het onderzoek ten koste van het ontwikkelen van het management en het behouden van talent. Zo blijkt dat het vervangen van het hogere management slechts in 16% van de gevallen leidt tot een beter bedrijfsresultaat. En van de bedrijven die de verleiding wisten te weerstaan om een nieuw blik managers open te trekken, behaalde juist 39% betere resultaten. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Voortdurend reorganiseren kost méér dan het oplevert. Deze conclusie trekt PersonnelToday uit een onderzoek dat Corporate Executive Board heeft gedaan onder 18.000 werknemers van Europese bedrijven.

Bedrijven die zijn gefocused op het voortdurend verbeteren van het bedrijfsresultaat door steeds maar te reorganiseren, bereiken vaak het tegendeel van wat ze beogen. Dat blijkt uit het onderzoek Executive Guidance for 2010 van Corporate Executive Board.

Management vervangen
Het voortdurend reorganiseren gaat volgens het onderzoek ten koste van het ontwikkelen van het management en het behouden van talent.
Zo blijkt dat het vervangen van het hogere management slechts in 16% van de gevallen leidt tot een beter bedrijfsresultaat. En van de bedrijven die de verleiding wisten te weerstaan om een nieuw blik managers open te trekken, behaalde juist 39% betere resultaten.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.