Personeelslog

Therapie voor ontslagen werknemers

Ontslagen werknemers kunnen last krijgen van depressies en angsten. Om dat tegen te gaan, stelt de Engelse regering extra geld beschikbaar voor psychische begeleiding en therapie. De Engelse regering heeft ruim 14 miljoen euro over om werknemers die slachtoffer worden van de recessie, psychische hulp te bieden. Dat meldt Personnel Today. Schulden en scheidingen Volgens het Engelse kabinet krijgen veel werknemers te maken met werkloosheid en problemen die daarmee kunnen samenhangen, zoals schulden en scheidingen. Om depressies tegen te gaan bij ontslagen werknemers, stelt het kabinet extra geld beschikbaar. Depressieve werklozen kunnen straks via internet, een telefonische hulplijn en via een netwerk van begeleiders advies krijgen over de aanpak van hun problemen. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van gesprekstherapie. Overigens zal het zeker tot 2010 duren voordat alle regio's het complete hulppakket kunnen bieden. Vergaderende coalitiepartijen Inmiddels vergaderen in Nederland de coalitiepartijen al dagen over het pakket aan maatregelen waarmee het kabinet de recessie moet bestrijden. Zal psychische hulp aan ontslagen werknemers straks ook in dit pakket zitten?

Ontslagen werknemers kunnen last krijgen van depressies en angsten. Om dat tegen te gaan, stelt de Engelse regering extra geld beschikbaar voor psychische begeleiding en therapie.

De Engelse regering heeft ruim 14 miljoen euro over om werknemers die slachtoffer worden van de recessie, psychische hulp te bieden. Dat meldt Personnel Today.

Schulden en scheidingen
Volgens het Engelse kabinet krijgen veel werknemers te maken met werkloosheid en problemen die daarmee kunnen samenhangen, zoals schulden en scheidingen. Om depressies tegen te gaan bij ontslagen werknemers, stelt het kabinet extra geld beschikbaar.

Depressieve werklozen kunnen straks via internet, een telefonische hulplijn en via een netwerk van begeleiders advies krijgen over de aanpak van hun problemen. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van gesprekstherapie.
Overigens zal het zeker tot 2010 duren voordat alle regio's het complete hulppakket kunnen bieden.

Vergaderende coalitiepartijen
Inmiddels vergaderen in Nederland de coalitiepartijen al dagen over het pakket aan maatregelen waarmee het kabinet de recessie moet bestrijden. Zal psychische hulp aan ontslagen werknemers straks ook in dit pakket zitten?