Personeelslog

Thuiswerken levert werkgever goede rapportcijfers op

Werkgevers die thuiswerken mogelijk maken, krijgen doorgaans hoge rapportcijfers van hun medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van Intermediair onder hoogopgeleide werknemers.

Beste werkgever voor thuiswerkersWerkgevers die thuiswerken mogelijk maken, krijgen doorgaans hoge rapportcijfers van hun medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van Intermediair onder hoogopgeleide werknemers.

Aan het onderzoek dat Intermediair uitvoerde in samenwerking met bureau SatisAction, hebben bijna 11.000 hoogopgeleide werknemers meegedaan. Van deze groep blijken bijna 5.000 medewerkers deels thuis te werken.

Effectiever werken
De werknemers die thuiswerken, zijn hierover zeer tevreden:


  • 78% zegt effectiever te werken

  • 78% ervaart een betere balans tussen het werk- en privé-leven

  • 77% weet zich thuis beter te concentreren dan op kantoor.


Beste thuiswerkgever
Op basis van het onderzoek heeft Intermediair een top 40 van thuiswerkgevers samengesteld. Daarbij zijn aspecten beoordeeld als:

  • Flexibele werktijden (beste score voor AT Osborn met 9,1)

  • Thuiswerken (At Osborn met 8,4)

  • Steun leidinggevende (Ormit met 8,3)

  • Organisatiecultuur (Ormit met 8,6)

  • Werk-privé balans (Macaw en Ormit met 8,1)


Op basis van al deze aspecten roept Intermediair IT-bedrijf Macaw uit tot beste thuiswerk-bedrijf.

ICT-bedrijven
In de top 40 van thuiswerk-bedrijven scoren ICT-bedrijven opvallend goed. Het is de ICT-vaksite Computable opgevallen dat "werknemers van bedrijven met een positieve thuiswerkcultuur, doorgaans ook erg tevreden zijn met de werksfeer in het algemeen”.
Zo scoorde Macaw ook al als beste in het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek. Ook andere bedrijven die het goed deden als thuiswerk-bedrijf, eindigden in 2011 hoog in het Beste Werkgevers Onderzoek.

Maar voordat we de vlag uitsteken over deze werkgevers, thuiswerken of Het Nieuwe Werken, moeten we wel bedenken dat het Beste Werkgevers-onderzoek van Intermediair (inclusief het deel-onderzoek naar thuiswerken) zo zijn beperkingen heeft. Aan het onderzoek deden niet meer dan 70 werkgevers mee (met minimaal 100 werknemers). Uit deze beperkte, niet representatieve groep werkgevers zijn - op basis van onderzoek - de beste 40 geselecteerd.