Personeelslog

'Toevallig het HR-vak ingerold'

Bijna de helft van de Engelse HR-professionals is bij toeval in het vak terecht gekomen. Dat blijkt uit een onderzoek van Xpert HR. Het onderzoek naar HR-loopbanen loopt nog, maar Personnel Today publiceert al de eerste interessante resultaten. 45% niet bewust gekozen voor HR Zo blijkt 45% van de HR-professionals niet bewust voor het vak te hebben gekozen, maar er toevallig in te zijn gerold. En bij 81% van de professionals is hun loopbaan niet gestart met een HR-baan. Toch zegt 40% van de HR-medewerkers inmiddels een HR-diploma te hebben op HBO- of universitair niveau. De belangrijkste motivatie van HR-professionals: willen werken met mensen; of een logisch vervolg willen geven aan hun eerdere loopbaan.

Bijna de helft van de Engelse HR-professionals is bij toeval in het vak terecht gekomen. Dat blijkt uit een onderzoek van Xpert HR.

Het onderzoek naar HR-loopbanen loopt nog, maar Personnel Today publiceert al de eerste interessante resultaten.

45% niet bewust gekozen voor HR
Zo blijkt 45% van de HR-professionals niet bewust voor het vak te hebben gekozen, maar er toevallig in te zijn gerold.
En bij 81% van de professionals is hun loopbaan niet gestart met een HR-baan. Toch zegt 40% van de HR-medewerkers inmiddels een HR-diploma te hebben op HBO- of universitair niveau.

De belangrijkste motivatie van HR-professionals: willen werken met mensen; of een logisch vervolg willen geven aan hun eerdere loopbaan.