Personeelslog

Toogethr: webapp die carpoolen makkelijk maakt

Met de plannen om de reiskosten-vergoedingen te belasten, wordt het voor auto-forensen steeds interessanter om te carpoolen. De community Toogethr maakt het heel makkelijk om meerijders te vinden.

Met de plannen om de reiskosten-vergoedingen te belasten, wordt het voor auto-forensen steeds interessanter om te carpoolen. De internetsite Toogethr maakt het heel makkelijk om meerijders te vinden.

De aangekondigde forensentax was voor de ondernemers achter Toogethr niet de reden voor hun initiatief. "Minder CO2-uitstoot. Meer interessante gesprekken. Minder verspilling. Zo dragen we allemaal bij aan een duurzame economie", zo omschrijven zij hun motivatie.

Suggesties voor meerijders
Via de mobiele website van Toogethr kunnen forensen (en anderen) eenvoudig autoritten aanbieden en vragen. De web-app geeft suggesties voor passende ritten of geschikte meerijders.
Elke gebruiker heeft een openbaar profiel, zodat de aanbieder en vrager eerst kunnen kijken wie hun mede-forens is. Eventueel kunnen zij hiervoor hun Facebook-profiel delen. Pas als zij beiden akkoord hebben gegeven voor een rit, worden de contactgegevens gedeeld.

Bedrijfsgroepen
Het aardige van Toogethr is dat er ook groepen zijn met mensen die dezelfde bestemming hebben.
Op dit moment bestaan er al tientallen groepen waarin collega's die naar de dezelfde bedrijfsvestiging willen, makkelijk afspraken kunnen maken om gezamenlijk te reizen.

Kosten delen
Het gebruik van Toogethr is gratis. Alleen als de auto-eigenaar en de meerijder afspreken dat er een vergoeding tegenover staat, betalen zij 25% van de afgesproken prijs voor de bemiddeling (met een minimum van € 1,50).

Door de stijgende benzineprijzen en de afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding kan het carpoolen een flinke impuls krijgen.

Gebrek aan flexibiliteit
De vraag is overigens wel of het financiële voordeel van dit slim reizen voldoende opweegt tegen het gebrek aan flexibiliteit. De forensen moeten zich immers van te voren vastleggen op het gezamenlijke tijdstip dat ze naar hun werk of naar huis willen vertrekken.