Personeelslog

TV-tip voor zondag: 'Doen en Laten'

Het stressvolle bestaan van moderne vrouw is het onderwerp van een driedelige documentaireserie waarvan zondag de eerste aflevering is te zien.

Het stressvolle bestaan van moderne vrouw is het onderwerp van een driedelige documentaireserie waarvan zondag de eerste aflevering is te zien.

Documentairemaker Anneloor van Heemstra heeft haar eigen leven gefilmd. In de driedelige reeks 'Doen & Laten'.
"Met een knipoog en de nodige zelfspot gaat Anneloor op zoek naar zichzelf te midden van haar stressvolle bestaan. Ze is echtgenote, moeder van twee kleine kinderen en sociaal dier", aldus de aankondiging van de omroep. "Al enige tijd kampt ze met ernstige vermoeidheidsverschijnselen en duizeligheid. Van haar huisarts krijgt ze te horen dat ze mogelijk tegen een burnout aanloopt als ze niet per direct rust neemt."

Multitasken
In een uitgebreid interview in NRC zegt Van Heemstra: "Onze generatie is altijd aan het multitasken."
"In de documentaire daagt een boeddhistische leraar mij uit twee keer dezelfde handelingen te verrichten: één keer multitaskend - bellend, mails checken, koffie drinkend. En de tweede keer alles één voor één. Ik timede de bezigheden en was de laatste keer minder tijd kwijt. Het is confronterend te zien hoeveel drukte ik zelf creëer. Dat ik nog geen 40 seconden kan stilstaan zonder totaal neurotisch te worden. Terwijl die tussentijd juist zo belangrijk is om jezelf op te laden en creativiteit de kans te geven.

De eerste aflevering van 'Doen & Laten' is zondagmiddag 29 april te zien om 14.00 uur op Nederland 2.