Personeelslog

Tweede leven voor Second Life?

Drie jaar geleden was het een kortstondige hype: de virtuele wereld Second Life. Als recruiter was je ouderwets als je destijds Second Life niet in je wervingsplan had opgenomen. Toen de nieuwigheid eraf was, bleek de aparte software die nodig was om naar Second Life te kunnen reizen voor de meeste mensen een te hoge drempel. De kantoren en eilanden die bedrijven in deze 3D-wereld hadden gebouwd, kwamen snel leeg te staan. Second Life probeert een comeback te maken en heeft nu zelfs een traditionele vestiging in Amsterdam geopend. Linden Lab, het bedrijf achter Second Life, probeert de virtuele wereld nieuw leven in te blazen. Tijdens de hype-dagen hadden bedrijven 3D-vestigingen waar mensen vooral informatie konden vinden. En als hun virtuele figuren ('avatars') toevallig werknemers van het bedrijf tegen kwamen, konden zij met elkaar chatten. Virtueel confereren Tegenwoordig wil Second Life bedrijven op een andere manier ïnteresseren. Linden Lab probeert zijn wereld nu te verkopen als de ideale plek om samen te werken, te vergaderen of trainingen te houden. In het publiciteitsoffensief bij de opening van de Europese vestiging in Amsterdam, schermt Second Life met IBM. Dit bedrijf verplaatste vorig jaar zijn IBM Academy naar de 3D-wereld. Door een grote bijeenkomst voor ontwikkelaars in Second Life te houden, bespaarde IBM 350.000 dollar. Betekent de economische crisis een tweede leven voor Second Life? Wie meer wil weten over Second Life en de toepassingen voor recruitment en HR, kan grasduinen in Personeelslog-archief. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Comeback voor virtuele wereld Second Life?Drie jaar geleden was het een kortstondige hype: de virtuele wereld Second Life. Als recruiter was je ouderwets als je destijds Second Life niet in je wervingsplan had opgenomen.

Toen de nieuwigheid eraf was, bleek de aparte software die nodig was om naar Second Life te kunnen reizen voor de meeste mensen een te hoge drempel. De kantoren en eilanden die bedrijven in deze 3D-wereld hadden gebouwd, kwamen snel leeg te staan.

Second Life probeert een comeback te maken en heeft nu zelfs een traditionele vestiging in Amsterdam geopend.

Linden Lab, het bedrijf achter Second Life, probeert de virtuele wereld nieuw leven in te blazen. Tijdens de hype-dagen hadden bedrijven 3D-vestigingen waar mensen vooral informatie konden vinden. En als hun virtuele figuren ('avatars') toevallig werknemers van het bedrijf tegen kwamen, konden zij met elkaar chatten.

Virtueel confereren
Tegenwoordig wil Second Life bedrijven op een andere manier ïnteresseren. Linden Lab probeert zijn wereld nu te verkopen als de ideale plek om samen te werken, te vergaderen of trainingen te houden.
In het publiciteitsoffensief bij de opening van de Europese vestiging in Amsterdam, schermt Second Life met IBM. Dit bedrijf verplaatste vorig jaar zijn IBM Academy naar de 3D-wereld. Door een grote bijeenkomst voor ontwikkelaars in Second Life te houden, bespaarde IBM 350.000 dollar.

Betekent de economische crisis een tweede leven voor Second Life?

Wie meer wil weten over Second Life en de toepassingen voor recruitment en HR, kan grasduinen in Personeelslog-archief.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.