Personeelslog

Twitterstrijd om pensioenleeftijd

De komende maanden zal de strijd om de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd in alle hevigheid losbarsten. Twitter biedt hiervan al een voorproefje. Na de vakbonden die niks willen veranderen aan de AOW-leeftijd, zijn nu ook jongeren actief die juist vóór de verhoging van de pensioenleeftijd zijn. Gisteren schreef Personeelslog over werknemers die actie voeren via Hyves en Twitter. Daarbij werd ook het Twitter-account AOW65 genoemd, waarmee de FNV haar achterban informeert over de acties tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Nauwelijks was het artikel gepubliceerd of de eerste reactie kwam binnen het Twitteraccount van Personeelslog. AOW67 versus AOW65 Sinds enkele dagen blijkt er een groep jongeren actief op Twitter die juist voor de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd is: AOW67. "Laat jongeren niet opdraaien voor de kosten van de AOW", aldus de informatie bij Twitter. Als we kijken naar het aantal volgers heeft AOW65 een kleine voorsprong. AOW65 heeft 92 volgers, terwijl AOW67 er 69 heeft. Maar AOW67 is slechts enkele dagen actief, AOW65 van de FNV een week langer.

Twitteractie: Jongeren voor verhoging pensioenleeftijdDe komende maanden zal de strijd om de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd in alle hevigheid losbarsten.

Twitter biedt hiervan al een voorproefje. Na de vakbonden die niks willen veranderen aan de AOW-leeftijd, zijn nu ook jongeren actief die juist vóór de verhoging van de pensioenleeftijd zijn.

Gisteren schreef Personeelslog over werknemers die actie voeren via Hyves en Twitter. Daarbij werd ook het Twitter-account AOW65 genoemd, waarmee de FNV haar achterban informeert over de acties tegen de verhoging van de AOW-leeftijd.

Nauwelijks was het artikel gepubliceerd of de eerste reactie kwam binnen het Twitteraccount van Personeelslog.

Twitter-reactie op Personeelslog-artikel

AOW67 versus AOW65
Sinds enkele dagen blijkt er een groep jongeren actief op Twitter die juist voor de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd is: AOW67.
"Laat jongeren niet opdraaien voor de kosten van de AOW", aldus de informatie bij Twitter.

Als we kijken naar het aantal volgers heeft AOW65 een kleine voorsprong. AOW65 heeft 92 volgers, terwijl AOW67 er 69 heeft. Maar AOW67 is slechts enkele dagen actief, AOW65 van de FNV een week langer.