Personeelslog

Uitgevers vechten om overheidsvacatures

Volgende maand begint uitgever SDU met een nieuw vakblad en site voor overheidswerknemers: re.Public. Met deze nieuwe vacaturevanger hoopt SDU concurrenten als Intermediair's InOverheid de pas af te snijden. Met re.Public richt SDU zich op jonge (tot 45 jaar), hoogopgeleide (hbo en universiteit) kandidaten die (willen) werken bij rijk, provincies, waterschappen en gemeenten, met uitzondering van zorg en onderwijs. Weekblad Om de grootste concurrent, InOverheid (van VNU's Intermediair), de loef af te steken, pakt SDU met een heel pakket uit: een weekblad, e-mail nieuwsbrief en internetsite. Re.public wordt 29 mei gelanceerd. Aan het eind van het jaar moet het wekelijkse magazine 50.000 geregistreerde, gratis abonnees hebben. Door de overname van Jobsrepublic in maart dit jaar had SDU al een vacaturesite gericht op de overheid: Gemeentebanen. Overvolle markt SDU en VNU zijn niet de enige uitgevers die azen op overheidsvacatures. Ook kranten als Volkskrant en NRC kijken hier begerig naar. Overigens hebben de recruiters van de overheid zelf al twee professionele, brede vacaturesites in de markt gezet: Werkenbijhetrijk en Werkenbijdeoverheid. Bezuinigingen bij overheid Opvallend is dat ondanks alle bezuinigingen bij de overheid en de inkrimping van het aantal ambtenaren, commerciële uitgevers nog steeds brood zien in overheidsvacatures. En dat sommigen om deze binnen te slepen, zelfs bereid zijn hoge kosten te maken.

re.Public: site en vakblad voor jonge overheidswerknemersVolgende maand begint uitgever SDU met een nieuw vakblad en site voor overheidswerknemers: re.Public. Met deze nieuwe vacaturevanger hoopt SDU concurrenten als Intermediair's InOverheid de pas af te snijden.

Met re.Public richt SDU zich op jonge (tot 45 jaar), hoogopgeleide (hbo en universiteit) kandidaten die (willen) werken bij rijk, provincies, waterschappen en gemeenten, met uitzondering van zorg en onderwijs.

Weekblad
Om de grootste concurrent, InOverheid (van VNU's Intermediair), de loef af te steken, pakt SDU met een heel pakket uit: een weekblad, e-mail nieuwsbrief en internetsite.
Re.public wordt 29 mei gelanceerd. Aan het eind van het jaar moet het wekelijkse magazine 50.000 geregistreerde, gratis abonnees hebben.

Door de overname van Jobsrepublic in maart dit jaar had SDU al een vacaturesite gericht op de overheid: Gemeentebanen.

Overvolle markt
SDU en VNU zijn niet de enige uitgevers die azen op overheidsvacatures. Ook kranten als Volkskrant en NRC kijken hier begerig naar.

Overigens hebben de recruiters van de overheid zelf al twee professionele, brede vacaturesites in de markt gezet: Werkenbijhetrijk en Werkenbijdeoverheid.

Bezuinigingen bij overheid
Opvallend is dat ondanks alle bezuinigingen bij de overheid en de inkrimping van het aantal ambtenaren, commerciële uitgevers nog steeds brood zien in overheidsvacatures. En dat sommigen om deze binnen te slepen, zelfs bereid zijn hoge kosten te maken.