Personeelslog

Uitzendbureau voor Margriet-moeders die weer betaald willen werken

Volgende maand start Work4Women, een nieuw uitzendbureau, speciaal voor vrouwen vanaf 30 jaar die weer actief willen worden op de arbeidsmarkt. Deze nieuwe intermediair is het resultaat van een samenwerking tussen vrouwenweekblad Margriet en Tempo-Team. De komende jaren wordt de arbeidsmarkt veel krapper als de babyboomers massaal met pensioen gaan. Tempo-Team heeft om die reden zijn oog laten vallen op vrouwen die nu nog thuis voor de kinderen zorgen. Margriet Om deze vrouwen te bereiken, werkt Tempo-Team nauw samen met het weekblad Margriet. "In Nederland hebben 1.4 miljoen vrouwen geen betaalde baan. Wij weten dat een groot deel daarvan wel aan de slag zou willen, maar allerlei obstakels ervaart. Onzekerheid over eigen kunnen, lang uit arbeidsproces geweest of zorgen over goede kinderopvang", aldus Margriet-hoofdredacteur Leontine van den Bos. "Ons initiatief is erop gericht juist deze vrouwen aan een baan te helpen. Dat geeft ze meer economische zelfstandigheid en vergroot hun persoonlijke ontwikkeling." Zes vestigingen In april gaat Work4Women van start, het nieuwe uitzendbureau waarin Margriet en Tempo-Team samenwerken. Vooralsnog werken de Work4Women-intercedenten, die uit de doelgroep afkomstig zijn, vanuit zes Tempo-Team vestigingen (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Zwolle en Groningen). Op de site van Work4Women valt op hoe het uitzendbureau moeders stimuleert hun thuistalent in te zetten op de arbeidsmarkt: "Als moeder ben je kinderverzorgster, verpleegster, kok, psychologe, manager, lerares, crisismanager, administratief medewerkster, politieagente, secretaresse, boekhoudster, chauffeur, juf en computerdeskundige in één. En dat betekent dat je multi-inzetbaar en flexibel bent, je je snel kunt aanpassen en een gevarieerde taakomschrijving dus zonder problemen aankunt!" De meest gestelde vragen op de site gaan over kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. Tempo-Team werkt samen met een landelijke organisatie voor kinderopvang. Zo heeft afspraken gemaakt over de voorrang die Margriet-moeders krijgen als ze weer gaan werken. Niet de eerste Work4Women is overigens niet de eerste intermediair die zich specifiek richt op vrouwen met kinderen. Andere voorbeelden zijn Moedercontracten voor hoger opgeleiden of NuWerk dat gezinsvriendelijke vacatures aanbiedt. Interessant aan Work4Women dat de samenwerking met Margriet drempelverlagend kan werken voor vrouwen die twijfelen of de arbeidsmarkt hen wel kan gebruiken.

Work4women: uitzendbureau voor Margriet-lezeressenVolgende maand start Work4Women, een nieuw uitzendbureau, speciaal voor vrouwen vanaf 30 jaar die weer actief willen worden op de arbeidsmarkt.
Deze nieuwe intermediair is het resultaat van een samenwerking tussen vrouwenweekblad Margriet en Tempo-Team.

De komende jaren wordt de arbeidsmarkt veel krapper als de babyboomers massaal met pensioen gaan. Tempo-Team heeft om die reden zijn oog laten vallen op vrouwen die nu nog thuis voor de kinderen zorgen.

Margriet
Om deze vrouwen te bereiken, werkt Tempo-Team nauw samen met het weekblad Margriet.
"In Nederland hebben 1.4 miljoen vrouwen geen betaalde baan. Wij weten dat een groot deel daarvan wel aan de slag zou willen, maar allerlei obstakels ervaart. Onzekerheid over eigen kunnen, lang uit arbeidsproces geweest of zorgen over goede kinderopvang", aldus Margriet-hoofdredacteur Leontine van den Bos.
"Ons initiatief is erop gericht juist deze vrouwen aan een baan te helpen. Dat geeft ze meer economische zelfstandigheid en vergroot hun persoonlijke ontwikkeling."

Zes vestigingen
In april gaat Work4Women van start, het nieuwe uitzendbureau waarin Margriet en Tempo-Team samenwerken. Vooralsnog werken de Work4Women-intercedenten, die uit de doelgroep afkomstig zijn, vanuit zes Tempo-Team vestigingen (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Zwolle en Groningen).

Op de site van Work4Women valt op hoe het uitzendbureau moeders stimuleert hun thuistalent in te zetten op de arbeidsmarkt:

"Als moeder ben je kinderverzorgster, verpleegster, kok, psychologe, manager, lerares, crisismanager, administratief medewerkster, politieagente, secretaresse, boekhoudster, chauffeur, juf en computerdeskundige in één. En dat betekent dat je multi-inzetbaar en flexibel bent, je je snel kunt aanpassen en een gevarieerde taakomschrijving dus zonder problemen aankunt!"

De meest gestelde vragen op de site gaan over kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. Tempo-Team werkt samen met een landelijke organisatie voor kinderopvang. Zo heeft afspraken gemaakt over de voorrang die Margriet-moeders krijgen als ze weer gaan werken.

Niet de eerste
Work4Women is overigens niet de eerste intermediair die zich specifiek richt op vrouwen met kinderen. Andere voorbeelden zijn Moedercontracten voor hoger opgeleiden of NuWerk dat gezinsvriendelijke vacatures aanbiedt.

Interessant aan Work4Women dat de samenwerking met Margriet drempelverlagend kan werken voor vrouwen die twijfelen of de arbeidsmarkt hen wel kan gebruiken.