Personeelslog

Update 2015: 100 online netwerken voor HR en recruitment

Het aantal online netwerken voor recruitment- en HR-professionals stabiliseert. Steeds meer online netwerken kiezen voor Facebook als thuisbasis. Voor het achtste jaar heeft Personeelslog een overzicht gemaakt van 101 Nederlandstalige online HR-netwerken.

LinkedIn kent nog steeds de meeste groepen voor HR-professionals. Het aantal netwerken op Facebook blijft stijgen, Google Plus blijft achter. HRbase, ooit de basis voor veel HR-groepen, zakt steeds verder weg.

In het onderstaande overzicht zijn per moedersite de relevante netwerken van vakgenoten gegroepeerd. Overigens is er doorgaans een dubbel lidmaatschap nodig: zowel van de moedersite (Facebook, LinkedIn) als van het netwerk daarbinnen.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief


Bij Facebook
Facebook, wereldwijd de grootste netwerksite, heeft een groeiend aantal Nederlandse HR-netwerken:

    • CEO Me (over ambitie en leiderschap)Bij Google Plus
Langzaam groeit het aantal communities voor HR-professionals bij Google Plus:

 

Bij HRbase
Het netwerk HRbase heeft naar eigen zeggen meer dan 15.000 leden. Het merendeel van de groepen heeft enkele leden. Het aantal groepen is het afgelopen jaar - na een fikse daling in 2013 - stabiel gebleven op iets meer dan 60, maar veel leiden een slapend bestaan. De grootste, actieve:

 

Bij LinkedIn
De HR-groepen bij LinkedIn bieden toegang tot de uitgebreide profielen van vakgenoten, nieuws en forum-berichten en vacatures:

 

Overig

    • Hallo! (ondernemersnetwerk van de Kamers van Koophandel met P&O- en recruitmentgroepen)
    • HI-RE Community (voor interim recruitment-, HR- en arbeidsmarktcommunicatie-professionals)
    • Puur P&O (netwerk van vakblad P&O Actueel voor publiceren van P&O-blogs en HR-vragen)
    • Zorg HR (netwerk van HR-professionals in de zorg).

 

Wat zijn jouw favoriete netwerken?
Zoveel netwerken, zoveel groepen. Wat zijn jouw favorieten? En hoe gebruik je ze? Mis je nog netwerken? Laat het weten in de reactiemogelijkheid.