Personeelslog

Update: 90 online netwerken voor recruitment en HR

Na een snelle stijging van enkele jaren stabiliseert het aantal online netwerken voor recruitment- en HR-professionals. Voor het zesde jaar heeft Personeelslog een overzicht gemaakt van de belangrijkste Nederlandstalige online HR-netwerken.

Na een snelle stijging van enkele jaren stabiliseert het aantal online netwerken voor recruitment- en HR-professionals.
Voor het zesde jaar heeft Personeelslog een overzicht gemaakt van de belangrijkste Nederlandstalige online HR-netwerken.

LinkedIn is het meest populair onder HR-professionals. Het aantal netwerken op Facebook blijft groeien, evenals sinds kort Google Plus. De HR- en recruitment-netwerken bij Hyves vertonen nog nauwelijks leven en zijn daarom uit dit overzicht verwijderd.  HRbase lijkt over zijn hoogtepunt heen; in verreweg de de meeste groepen is weinig activiteit.

In het onderstaande overzicht zijn per moedersite de relevante netwerken van vakgenoten gegroepeerd. Overigens is er doorgaans een dubbel lidmaatschap nodig: zowel van de moedersite (Facebook, LinkedIn) als van het netwerk daarbinnen.

 

Bij Facebook
Facebook, wereldwijd de grootste netwerksite, heeft een groeiend aantal Nederlandse HR-netwerken:Bij Google Plus
Sinds kort heeft Google Plus naast pagina's ook echte communities. Deze bieden meer mogelijkheden voor communicatie. Google Plus blijkt hierdoor een stuk interessanter te zijn voor HR-professionals:

 

Bij HR-base
Het netwerk HRbase van Vakmedianet heeft naar eigen zeggen meer dan 14.000 leden.
Binnen HRbase kunnen groepen worden aangemaakt. Het zijn er méér dan 80. Het merendeel hiervan zijn kleine groepen met enkele leden. Veel groepen leiden een slapend bestaan. De grootste en meest actieve:


 

Bij LinkedIn
De HR-groepen bij LinkedIn bieden toegang tot de uitgebreide profielen van vakgenoten, nieuws en forum-berichten en vacatures:


 

Overig


 

Wat zijn jouw favoriete netwerken?
Zoveel netwerken, zoveel groepen. Wat zijn jouw favorieten? En hoe gebruik je ze? Mis je nog netwerken? Laat het weten in de reactiemogelijkheid.