Personeelslog

Update: ruim 100 online netwerken voor HR en recruitment

Het aantal online netwerken voor recruitment- en HR-professionals blijft stijgen. De meeste nieuwe online netwerken hebben de weg naar Facebook gevonden. Voor het zevende jaar heeft Personeelslog een overzicht gemaakt van 105 Nederlandstalige online HR-netwerken. LinkedIn is het meest populair onder HR-professionals. Het aantal netwerken op Facebook blijft stijgen, Google Plus blijft hierbij achter. Nieuw in dit overzicht zijn netwerken rondom de plaatjes van Pinterest.

Het aantal online netwerken voor recruitment- en HR-professionals blijft stijgen. De meeste nieuwe online netwerken hebben de weg naar Facebook gevonden.
Voor het zevende jaar heeft Personeelslog een overzicht gemaakt van de 105 Nederlandstalige online HR-netwerken.

LinkedIn is het meest populair onder HR-professionals. Het aantal netwerken op Facebook blijft stijgen, Google Plus blijft ondanks de groeiende mogelijkheden hierbij achter. Nieuw in dit overzicht zijn netwerken rondom de plaatjes van Pinterest.

In het onderstaande overzicht zijn per moedersite de relevante netwerken van vakgenoten gegroepeerd. Overigens is er doorgaans een dubbel lidmaatschap nodig: zowel van de moedersite (Facebook, LinkedIn) als van het netwerk daarbinnen.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief


Bij Facebook
Facebook, wereldwijd de grootste netwerksite, heeft een groeiend aantal Nederlandse HR-netwerken:


Bij Google Plus
Langzaam groeit het aantal communities voor HR-professionals bij Google Plus:

 

Bij HR-base
Het netwerk HRbase heeft naar eigen zeggen meer dan 15.000 leden. Binnen dit netwerk kunnen groepen worden aangemaakt. Het merendeel hiervan zijn groepen met enkele leden, die  een slapend bestaan leiden. Het afgelopen jaar is het aantal groepen van meer dan 80 teruggelopen naar iets meer dan 60. De grootste en meest actieve:


 

Bij LinkedIn
De HR-groepen bij LinkedIn bieden toegang tot de uitgebreide profielen van vakgenoten, nieuws en forum-berichten en vacatures:


 

Bij Pinterest
Een andersoortig netwerk is Pinterest, waarbij plaatjes ('pins') worden gedeeld. Van de Nederlandse vakgenoten zijn het vooral recruiters die op dit netwerk actief zijn. Verder is Pinterest een interessante bron voor internationale infographics over HR.


 

Overig


 

Wat zijn jouw favoriete netwerken?
Zoveel netwerken, zoveel groepen. Wat zijn jouw favorieten? En hoe gebruik je ze? Mis je nog netwerken? Laat het weten in de reactiemogelijkheid.