Personeelslog

Vacatureclips tussen tijdschriften en boeken

Rustig in een boek neuzen of een tijdschrift lezen, is er niet meer bij. Tenminste niet bij sommige Bruna-winkels. Het gedrukte woord heeft hier concurrentie gekregen van reclameclips. Vanaf maandag 25 september zijn in vier Bruna-vestigingen actuele vacatures van uitzendbureau Start op grote schermen te zien. Start wil op deze manier haar vacatures onder een bredere groep potentiële flexmedewerkers onder de aandacht brengen. De vacature-clips zijn te bewonderen op de schermen bij Bruna in Hoofddorp, Nieuwegein, Ede en Houten. Start koos voor deze plaatsen omdat haar eigen vestigingen dichtbij deze Bruna-locaties liggen. Klanten van Bruna krijgen op grote schermen achter de kassa elke vijf minuten een korte clip van Start te zien; met algemene informatie over Start, zes actuele vacatures van de nabije Start-vestiging en een routebeschrijving hierheen. Deze nieuwe vorm van communicatie wordt narrowcasting genoemd. Via audiovisuele displays worden specifieke doelgroepen benaderd, vanaf één centraal punt, op één of meerdere locaties, op van tevoren bepaalde tijdstippen. De inhoud is op maat gesneden. Volgens de leverancier van de schermen maakt narrowcasting zeer gericht communiceren met doelgroepen mogelijk. Misschien ook iets voor de interne communicatie van uw organisatie? Medewerkers kunt u met uw boodschappen confronteren in de hal, bij de kassa van het bedrijfsrestaurant of desnoods in de toiletten.

Rustig in een boek neuzen of een tijdschrift lezen, is er niet meer bij. Tenminste niet bij sommige Bruna-winkels. Het gedrukte woord heeft hier concurrentie gekregen van reclameclips.

Vanaf maandag 25 september zijn in vier Bruna-vestigingen actuele vacatures van uitzendbureau Start op grote schermen te zien. Start wil op deze manier haar vacatures onder een bredere groep potentiële flexmedewerkers onder de aandacht brengen.

De vacature-clips zijn te bewonderen op de schermen bij Bruna in Hoofddorp, Nieuwegein, Ede en Houten. Start koos voor deze plaatsen omdat haar eigen vestigingen dichtbij deze Bruna-locaties liggen. Klanten van Bruna krijgen op grote schermen achter de kassa elke vijf minuten een korte clip van Start te zien; met algemene informatie over Start, zes actuele vacatures van de nabije Start-vestiging en een routebeschrijving hierheen.

Deze nieuwe vorm van communicatie wordt narrowcasting genoemd. Via audiovisuele displays worden specifieke doelgroepen benaderd, vanaf één centraal punt, op één of meerdere locaties, op van tevoren bepaalde tijdstippen. De inhoud is op maat gesneden. Volgens de leverancier van de schermen maakt narrowcasting zeer gericht communiceren met doelgroepen mogelijk.
Misschien ook iets voor de interne communicatie van uw organisatie? Medewerkers kunt u met uw boodschappen confronteren in de hal, bij de kassa van het bedrijfsrestaurant of desnoods in de toiletten.