Personeelslog

Vacatures 2.0: wie durft?

De alwetende expert is uit, feedback is in. Via internet is het gewoon geworden dat mensen overal op kunnen reageren, discussiëren of desnoods zonder toelichting sterren geven of een duim omhoog of omlaag steken. Maar waarom mogen kandidaten hun mening niet kwijt over onze wervingsadvertenties? Is feedback van (potentiële) werknemers niet de snelste manier om te achterhalen of je wervingsteksten goed zijn, of je arbeidsvoorwaarden passen bij de eisen die je stelt of om te leren hoe kandidaten je als werkgever zien? Wie durft? Of worden werkgevers liever gefileerd door webloggers, de zelf benoemde experts? Met dank aan marketeer Steve Rubel die me op het idee bracht.

Veel feedback-mogelijkheden bij videosite YouTubeDe alwetende expert is uit, feedback is in. Via internet is het gewoon geworden dat mensen overal op kunnen reageren, discussiëren of desnoods zonder toelichting sterren geven of een duim omhoog of omlaag steken.

Maar waarom mogen kandidaten hun mening niet kwijt over onze wervingsadvertenties?

Is feedback van (potentiële) werknemers niet de snelste manier om te achterhalen of je wervingsteksten goed zijn, of je arbeidsvoorwaarden passen bij de eisen die je stelt of om te leren hoe kandidaten je als werkgever zien?

Wie durft?

Of worden werkgevers liever gefileerd door webloggers, de zelf benoemde experts?

Met dank aan marketeer Steve Rubel die me op het idee bracht.